Connect with us

Comunitat

Miquel Ensenyat: “Creim en un Consell fort i potent”

Debat de Política General 2017

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha defensat aquest dimecres un Consell “fort i potent” que s’haurà de convertir en “el veritable govern de Mallorca” en acabar la legislatura amb “un salt qualitatiu i quantitatiu enorme” gràcies al traspàs de competències.

Així s’ha expressat Ensenyat durant la seva intervenció al Debat de Política General del Consell, on ha apostat per “grans pactes per a assumptes estructurals” i propostes polítiques amb “consensos grans perquè necessiten més d’una legislatura per dur-se a terme”.

Per això, Ensenyat ha demanat als grups del Consell si “creuen en aquesta institució” recalcant que l’equip de govern creu “en un Consell de Mallorca capaç d’incidir en la realitat dels mallorquins” i “forjar el futur de l’Illa”.

Una de les qüestions que Ensenyat ha identificat entre els “assumptes estructurals” que requereixen “grans pactes” ha estat la classificació del Consell com a ens local o institució autonòmica. En aquest cas, Ensenyat s’ha posicionat a favor de ser una institució autonòmica per “escapar de la funesta Llei Montoro”.

En aquesta línia, l’altre gran tema estructural que el president ha plantejat als grups del Consell és la “defensa i potenciació de l’autogovern i el finançament”.

Sobre aquest tema, Miquel Ensenyat ha assegurat que els ciutadans de Mallorca “són tractats com de segona categoria” per qüestions com la inversió als Pressupostos Generals de l’Estat, les inversions estatutàries, el Règim Especial per a Balears o la cogestió aeroportuària.

Pel que fa a les transferències de competències, Ensenyat ha avançat que al gener de 2018 es traspassaran promoció turística, joventut, polítiques de gènere i litoral; mentre que al gener de 2019 es traspassaran ordenació turística i transport terrestre.

REVISIÓ DEL PLA TERRITORIAL

El president del Consell ha identificat la revisió del Pla Territorial com un repte fonamental de la legislatura. Segons ha explicat, la intenció de l’equip de govern és iniciar la tramitació ambiental al juny i dur-ho a aprovació inicial al gener de 2018 per aprovar-ho definitivament un any després.

 

L’última part del discurs de Ensenyat ha fet un repàs de les diferents actuacions dutes a terme per l’equip de govern. El president ha afirmat que el Consell “funciona com un equip coordinat i cohesionat per uns objectius”.

Quant a la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), Ensenyat ha precisat que estan estudiant les diferents alternatives jurídiques per internalizar el servei “amb la premissa de garantir la seguretat dels treballadors de l’actual empresa concessionària”.

Pastor creu que Ensenyat  amb el seu discurs “es postula a la presidència de la Comunitat”

El portaveu del PI en el Consell de Mallorca, Antoni Pastor, creu que al president de la institució insular, Miquel Ensenyat, “el Consell li queda petit” i que “ha fet un discurs postulant-se a la presidència de la Comunitat” ja que ” el Consell no li interessa lo suficient com per molestar-se a fer cap actuació”.

Així ha valorat Pastor el discurs del president Ensenyat al Debat de Política General del Consell.

El portaveu del PI considera que la intervenció de Ensenyat “ha estat una mostra d’inoperància d’un govern esclau dels seus socis” i que s’ha basat només en promeses de futur però “incapaç de presentar projectes acabats”, “un discurs imperdonable després de dos anys de legislatura”.

Pastor ha demanat a la presidenta, Francina Armengol el cessament del president de la comissió balear de Medi ambient, Antoni Alorda, “assenyalat per Ensenyat com el culpable que les obres no prosperin”

Pastor s’ha mostrat convençut que el discurs de Ensenyat “no conté cap punt d’interès per a la ciutadania” ja que tots els projectes esmentats “fa temps haurien d’estar en marxa”.

En aquest sentit Pastor ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol el cessament del president de la comissió balear de Medi ambient, Antoni Alorda, “assenyalat per Ensenyat com el culpable que les obres no prosperin”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència