Connect with us

Actualitat

Prohens: “Ja hi ha massa rumors que apunten que el registre oficial de l’112 està amagant coses greus sobre les inundacions al Llevant”

El PP demana la dimissió de la consellera Cladera i del director general d’Emergències, Pere Perelló

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular i vicepresidenta del PP de Balears, Marga Prohens, ha comparegut en roda de premsa aquest divendres per demanar la dimissió “immediata” de la consellera Catalina Cladera, per “transparència, respecte, decència i per mentir”, després que s’hagin publicats noves informacions que apunten a la deficient gestió del Govern en les inundacions del Llevant de Mallorca, que van costar la vida a 13 persones. “Dimarts ja no ha de venir al Parlament com a consellera”, ha assegurat Prohens.

La portaveu parlamentària popular creu que el Govern “ha traït la confiança que li hem donat tots els partits polítics” i li ha demanat que “fa falta més transparència, rigor, veritat i assumpció de responsabilitats polítiques”. Després de l’informe d’emergències publicat aquest divendres pel diari “Ultima Hora”, els populars estan convençuts que la consellera “el coneixia i el va amagar en la seva compareixença, ocultant informació en seu parlamentària”.

Des del PP balear s’han mostrat “impactats” davant l’aparició d’aquest informe que ja avisava, set dies abans de la tragèdia, de la manca de resposta davant d’una emergència greu, de les fallades en el sistema amb la conseqüent pèr- dua de cridades, de les retallades pressupostàries en el 112 i de la manca de personal. Prohens ha demanat també la dimissió del director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló.

Prohens creu que “ja hi ha massa rumors” que apunten que el CAD (el regis- tre oficial del 112) “està amagant coses greus” i es demana “què pot haver tan greu en aquest registre del 112 com perquè el Govern ho amagui i es negui a facilitar-lo”. Els populars esperen que “no passi d’aquest cap de setmana” que el Govern entregui el CAD. Recordem que el Computer Aided Dispatch (CAD) és el sistema telemàtic operatiu a través del qual el 112 rep i grava totes les cridades d’emergències, el que vendria a ser, com ha explicat Prohens “la cai- xa negra d’un avió”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència