Connect with us

Actualitat

Una vintena d’empreses de Manacor s’interessen per acollir estudiants universitaris en pràctiques

Aquesta és una acció puntual que s’engloba dins el projecte de dinamització empresarial que impulsa l’Ajuntament de Manacor

Una vintena d’empreses de Manacor de tots els sectors han acudit a la reunió que ha convocat l’Ajuntament de Manacor en col·laboració amb del Departament d’Orientació i Inserció Professional de la Universitat de les Illes Balears (DOIP-FUEIB) per intentar afavorir les possibilitats d’ocupació dels estudiants universitaris. Aquesta és una acció puntual que s’engloba dins el projecte de dinamització empresarial que impulsa l’Ajuntament de Manacor.

En col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears els tècnics de Desenvolupament Local de l’Ajuntament han visitat una àmplia mostra d’empreses de Manacor amb capacitat per acollir alumnes en pràctiques. Els tècnics de Desenvolupament Local han donat a conèixer així les possibilitats que ofereix la universitat per inserir els futurs professionals que s’hi formen i han lliurat als empresaris informació referent a la normativa i condicions de les pràctiques extracurriculars de la UIB. Per part seva els representants de les empreses assistents mostraren el seu interès a conèixer aquest tipus d’ocupació per als universitaris.

Els representants empresarials expresaren les dificultats que tenen a l’hora de trobar professionals qualificats i coincidiren en la dificultat de trobar estudiants i titulats dels graus de les diferents enginyeries

La regidora d’Educació i Desenvolupament Local, Catalina Riera, va agrair a les empreses la seva assistència i va demanar que facin “tots els suggeriments i les peticions que us interessin, som aquí per fer feina pels interessos de l’economia de Manacor i a l’Ajuntament trobareu les portes obertes del departament, que trobareu a peu de carrer just davant l’oficina d’informació turística”. La reunió es va obrir a totes les empreses del municipi interessades a participar-hi i es va convocar mitjançant correu electrònic, les xarxes socials i la premsa.

Durant la reunió Maria del Mar Socias, directora del DOIP, va explicar les opcions que existeixen des del departament que coordina pel que fa a les pràctiques extracurriculars fent esment als requisits, les despeses i la durada que poden tenir. En relació al servei de col·locació va indicar la possibilitat que tenen les empreses per fer ofertes de feina a la universitat. Per acabar la seva exposició va demanar als representants de les empreses assistents per les necessitats de personal qualificat i va respondre els seus dubtes i inquietuds. Les empreses compartiren amb la ponent la dificultat en el reclutament de professionals qualificats i coincidiren en la dificultat de trobar estudiants i titulats dels graus de les diferents enginyeries. També han deixat palès el seu interès a col·laborar amb aquest tipus d’accions ja que la majoria d’assistents ha ofert aquest i altres tipus de pràctiques i acullen alumnes tant universitaris com de cicles formatius que en molts dels casos han mantingut a la plantilla posteriorment.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència