Connect with us

Actualitat

Santanyí se suma a les crítiques de Manacor davant la manca d’inversions mitjançant l’impost turístic

“Tot i tenir un dels nuclis turístics més importants del sud de Mallorca, Cala d’Or, i comptar amb gairebé 20.000 places turístiques, no hem rebut un cèntim en tres anys”, denuncia el Consistori

L’Ajuntament de Santanyí des de la regidoria de Turisme, ha manifestat la seva decepció respecta a les inversions que es faran mitjançant l’anomenat impost turístic. Santanyí tal com va fer Manacor fa uns dies, també manifesta que “en tres anys que fa que es cobra la taxa, no s’ha fet cap inversió al terme municipal de Santanyí, tot i tenir un dels nuclis turístics més importants del sud de Mallorca, Cala d’Or, i comptar amb gairebé 20.000 places turístiques”.

La Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible és l’encarregada de decidir quins projectes anuals són els que seran finançats, sempre amb criteris d’equilibri territorial. Però cap de les idees presentades per l’Ajuntament de Santanyí en els darrers tres anys han estat contemplats. Segons ha explicat el regidor de turisme, Rafael Batle, “sembla increïble que dels 110 milions d’euros que disposa el Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible de 2018, no n’hi hagi per invertir en un dels principals reclams de l’illa de Mallorca com és la costa del nostre municipi. I Cala d’Or, un destí madur, on els establiments hotelers fan grans esforços per actualitzar la seva planta i els seus negocis, i que té projectes amb molt de potencial per a fomentar el turisme sostenible, també s’ha ignorat. Des de l’Ajuntament seguirem fent tot el possible per donar un cop de mà al principal motor de la nostra economia, però el Govern de les Illes Balears no pot seguir sense tenir-mos en compte”.

Entre els projectes que l’Ajuntament de Santanyí ha presentat per ser finançats amb els doblers de l’impost turístic, hi havia diferents propostes per millorar la qualitat de l’aigua del municipi, un dels principals problemes que té la zona sud de l’illa. El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, també s’ha mostrat crític amb l’elecció dels projectes en els quals invertir al 2018: “Crida molt l’atenció que quan arribes a l’Aeroport de Son Sant Joan, una de les primeres imatges que veuen els qui ens visiten és una fotografia de la platja de s’Amarador, però llavors el mateix Govern no ens ajuda a mantenir aquesta imatge. Crec que el nostre ajuntament és exemplar amb el desenvolupament de projectes mediambientalment sostenibles, fomentem la formació a les escoles del municipi perquè els nostres nins i nines respectin el medi ambient, però llavors no rebem el suport que la principal institució de les Illes Balears. No permetrem que es deixi caure en l’oblit a nuclis com els de Cala d’Or o de Cala Figuera, i seguirem reivindicant una distribució justa del recaptat amb la taxa turística”.

“Crida molt l’atenció que quan arribes a l’Aeroport de Son Sant Joan, una de les primeres imatges que veuen els qui ens visiten és una fotografia de la platja de s’Amarador, però llavors el mateix Govern no ens ajuda a mantenir aquesta imatge”, segons el batle, Llorenç Galmés

Són tendència