Connect with us

Comunitat

Els bombers exigeixen una llei del foc i reiteren les crítiques per la falta de coordinació en la tragèdia del Llevant

S’han manifestat aquest dimarts a les portes del Parlament

Prop de 200 bombers de tots els cossos de Balears s’han manifestat avui a les portes del Parlament per exigir al Govern una llei del foc i han criticat la falta de coordinació en la torrentada del Llevant de Mallorca del passat dia 9.

Els bombers han reivindicat aquesta llei que “va prometre” l’executiu autonòmic al seu programa electoral i han subratllat que no estan en contra de la intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME) en la tragèdia de Llevant, però abans s’haurien d’haver emprat tots els recursos disponibles dels bombers de Mallorca. Prioritzar els efectius de fora, una “errada”, segons els bombers.

Així ho ha manifestat Sergi Morcillo, portaveu de l’agrupació professional Bombers de Palma i que avui que ha actuat en representació dels professionals que s’han manifestat baix el control de la Policia Nacional. Els bombers han protestat a les portes de la cambra legislativa i han mostrat dues grans pancartes on es llegia: “Bombers en Lluita” i “Cladera-PSIB-Pereló compliu les promeses-llei del foc”. Altres manifestants portaven petites pancartes en les quals es reivindicaven “uns bombers públics i professionals”.

Els bombers han llegit un manifest en el qual s’exigia la tramitació urgent d’una llei del foc que coordini a tots els cossos de les illes i la seva aprovació per lectura única en el Parlament.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència