Connect with us

Societat

Per tercer any consecutiu: Santanyí combat la processionària del pi amb un sistema d’endoteràpia

Enguany s’intentarà arribar al màxim de pins de totes les zones públiques del municipi, segons ha informat el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santanyí

Es tracta d’un sistema amb el qual s’injecta directament al tronc dels arbres un líquid biocida que evita la proliferació de l’insecte. La Regidoria de Medi Ambient, ja va provar aquesta manera de combatre la processionària en anys anteriors, i donats els bons resultats, per enguany s’ha decidit tornar a apostar per aquest sistema i ampliar la zona on s’aplicarà. Si al 2017 es va centrar a les escoles i als parcs infantils, enguany s’intentarà arribar al màxim de pins de totes les zones públiques del municipi.

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santnyí, Salvador Ferrer, “el mètode d’endoteràpia és menys invasiu, ja que es tracta d’injectar un per un a tots els pins de zones públiques aquest producte específic. És un sistema novedós i gens invasiu que també utilitzen d’altres municipis de Mallorca, i que a nosaltres ens ha funcionat molt bé. En definitiva, el que es vol evitar son les fumigacions i tractaments molt més agressius amb l’entorn”.

L’efecte d’aquest tractament es de sis mesos, i evita que les erugues formin els nius a les branques dels pins. A més, es poden aprofitar els forats fets als arbres en anys anteriors per tornar a injectar el tractament, que és eficaç en un 98% dels casos.

Són tendència