Connect with us

Societat

“No descansar bé provoca pèrdua de memòria, estrès i obesitat”

El Dr. Antoni Gamundí, llicenciat i doctor en Biologia per la UIB, va pronunciar una conferència en el cicle de la Universitat Oberta per a Majors sobre l’alimentació i el dormir bé

El Dr. Antoni Gamundí parlà davant un auditori que sobrepassà àmpliament el centenar d’assistents, al celler de l’edifici municipal de Can Socorrat. En primer lloc es tractà el procés biològic actiu del dormir, exposant les seves fases, alteracions i característiques. Els mals hàbits alhora de dormir són habitualment la causa d’un deficient descans nocturn, fet que provoca alhora altres efectes en l’organisme com la pèrdua de memòria, estrès i obesitat. Entre aquests mals hàbits hi podríem incloure veure la televisió al llit o no imposar-se una regularitat horària. També tendrien el mateix efecte les jornades laborals nocturnes o algunes patologies que ens obligarien a despertar-nos sovint durant la nit.

Dimecres dia 17 de maig de 2017 la conferència tractarà sobre aquells aspectes que és convenient que siguin coneguts pel gran públic en relació a les herències i donacions de propietats, a càrrec del Dr. José Á. Torres Lana

La relació entre els aliments que consumim, l’hora a la qual ho feim i la seva influència sobre la somnolència, centrà el gruix de la conferència, intentant en tot moment ser molt pràctic incorporant exemples científicament demostrats. El Dr. Gamundí es llicenciat i doctor en Biologia per la UIB, post-doc a la Radboud Universiteit de Nijmegen (Holanda) i actualment professor titular d’universitat de l’àrea de Fisiologia del Departament de Biologia de la UIB. Forma part del grup d’investigació de Neurofisiologia del Son i dels Ritmes Biològics des de 1991. Els seus temes de recerca són les bases neurofisiològiques i evolutives del son i la vigília, l’anàlisi de senyals neurofisiològiques, així con els aspectes científics de la obra de Santiago Ramón y Cajal. És membre del Comitè Ètic d’Investigació de les Illes Balears i del Comitè Ètic d’Experimentació Animal de la UIB. És professor de diverses assignatures de l’àmbit de l’anatomia i fisiologia humana als estudis d’Infermeria i de Fisioteràpia, d’assignatures optatives de l’àmbit de les neurociències als estudis de Biologia i de l’actual màster oficial en Neurociències de la UIB.

Dimecres dia 17 de maig de 2017 la conferència tractarà sobre aquells aspectes que és convenient que siguin coneguts pel gran públic en relació a les herències i donacions de propietats, a càrrec del Dr. José Á. Torres Lana, professor del Departament de Dret Privat de la UIB.Una setmana més tard, dimecres dia 24 de maig, el televisiu i professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, Felip Munar, parlarà de Treballs i cançons del camp de Mallorca. I per tancar el cicle dimecres dia 31 de maig Rosa Estades, professora del Departament d’Economia de l’Empresa pronunciarà la conferència Entendre el món a través de les xarxes socials. Com està canviant la societat?

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència