Connect with us

Societat

Malén Ortiz compleix 20 anys, els últims cinc desapareguda

La seva família ha convocat una concentració el pròxim diumenge a Santa Ponça, en un intent més per mantenir viva la memòria de la jove i demanar avanços en la investigació del cas

Malén Ortiz Rodríguez, que tenia 15 anys quan va desaparèixer el 2 de desembre de 2013 en el municipi de Calvià, compleix 20 anys.

La seva família ha convocat una concentració el pròxim diumenge a Santa Ponça, en un intent més per mantenir viva la memòria de la jove i demanar avanços en la investigació del cas. La Fundació Europea per les Persones Desaparegudes, QSD Global, representada per Paco Lobatón i Anabel Carrillo, acudirà a Mallorca per participar en la convocatòria de diumenge, dia 28 a les 17 hores del capvespre.

L’endemà, dilluns 29, la Fundació QSDglobal i un grup de famílies de persones desaparegudes mantindran una trobada amb el president del Parlament de les Illes, Baltasar Picornell, juntament amb els portaveus de tots els grups polítics representats en la Cambra autonòmica.

És la primera vegada que una representació política escoltarà de forma directa i presencial les reivindicacions de familiars de desapareguts que demanen avanços operatius i legislatius per a la recerca dels seus éssers estimats.

Malén Ortiz, va desaparèixer en un indret conegut com la corba dels Pirates de Magaluf, a plena llum del dia. Recentment ha pogut saber-se que la Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Unitat Central Operativa, ha obert noves línies d’investigació, així com a revisar les que de manera incessant s’han seguit durant aquests gairebé cinc anys. A més del cas de Malén, el segrest parental de què va ser víctima la petita Olívia Alzines, de Pollença, serà exposat per la seva família als representants del Parlament.

A les Balears, segons l’Informe 2018 del Centre Nacional de Desapareguts existeixen en l’actualitat un total de vint recerques actives o casos sense resoldre.

A les Balears, segons l’Informe 2018 del Centre Nacional de Desapareguts existeixen en l’actualitat un total de vint recerques actives o casos sense resoldre

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència