Connect with us

Societat

Un jove de 24 anys és jutjat per haver tingut relacions sexuals consentides amb una menor de 15

La Fiscalia li demana 18 anys de presó per dos delictes d’abusos

L’Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dimecres un home per haver tingut relacions sexuals amb una menor de 16 anys. Tot i que ella diu que van ser dues relacions consentides. Ell en tenia 24 i ella, 15. La Fiscalia li demana 18 anys de presó per dos delictes d’abusos.

Segons el relat del fiscal, es van conèixer fa dos anys i van començar una relació. Al cap d’un temps, ell va demanar permís als pares de la jove per tenir-hi relacions, però ells li van dir que no, i fins i tot van canviar de barri per aconseguir rompre el contacte entre tots dos. El jove era nou anys més gran. Se’n van anar a viure gairebé a l’altra punta de la ciutat, però la parella es va continuar veient, i, en dues ocasions, l’any passat van acabar tenint relacions.

El fiscal especifica que la al.lota sempre ha dit que hi estava d’acord i que van fer servir preservatiu, però és un consentiment que legalment no és vàlid. Segons l’opinió d’alguns experts en dret penal, els menors de 16 anys no tenen capacitat de decidir.

No pot prestar consentiment vàlidament en l’àmbit sexual, perquè per davall d’aquesta edat [16 anys] poden estar exposades a pressions per un adult.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència