Connect with us

Comunitat

L’Estat accepta el tancament de dos grups d’Es Murterar el 2020

Sobre els altres dos grups, s’està acabant de perfilar la proposta i, en breu, el secretari d’Estat d’Energia es desplaçarà a Mallorca per concretar-la

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha anunciat aquest dimecres, després de la reunió amb el secretari d’Estat d’Energia, José Domínguez Abascal, que el Govern estatal ha atès majoritàriament les peticions formulades pel Govern balear respecte de les centrals elèctriques d’Es Murterar, central de Maó i connexions d’Eivissa.

Els acords assolits durant la reunió que ha tigunt lloc avui, en la que també han participat la directora general de Política Energètica, Maria Jesús Martín i el director general d’Energia i Canvi Climàtic del Govern balear, Joan Groizard, avancen en la línia de progressiva reducció d’emissions i de la producció energètica contaminant a les Illes Balears. El conseller ha destacat la predisposició del Govern estatal i la sintonia amb les polítiques energètiques del Govern de les Illes Balears.

Així, l’Estat ha comunicat que coincideix amb les Illes Balears en el progressiu tancament de la central d’Es Murterar i, en aquesta línia, s’ha anunciat el tancament dels dos primers grups per a 2020. Sobre els altres dos grups, s’està acabant de perfilar la proposta i, en breu, el secretari d’Estat es desplaçarà a Mallorca per concretar-la.

Finalment, el Govern de l’Estat ha compromès la posada en marxa del cable entre Eivissa  i Mallorca el proper mes de novembre.  L’entrada en funcionament del cable és important de cara al tancament dels grups de fuel de la central d’Eivissa.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència