Connect with us

Comunitat

El Govern diu que està pendent de la UE per poder abonar les ajudes als pagesos

La suma ascendeix a 2 milions d’euros

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha remarcat en el Ple del Parlament la voluntat de l’Executiu autonòmic d’ajudar als pagesos de les Illes que van sofrir pèrdues en els seus cultius per les inundacions del passat mes de gener, i ha dit que tan sols  “estan pendents del permís de la Unió Europea” per poder repartir els 2 milions d’euros que el Govern destinarà per compensar les pèrdues.

Així ho ha indicat en resposta d’una pregunta parlamentària formulada pel portaveu del Pi, Jaume Font, qui ha instat al Govern ha pagar al més aviat possible aquestes ajudes, atès que, segons ha constatat el diputat, els agricultors afectats pel temporal les necessiten urgentment.

“Han passat gairebé dos mesos des que es van aprovar aquestes compensacions i no sabem res de les ajudes per pal·liar les perdudes pel temporal”, ha recordat Font.

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha rebut 340 declaracions relatives a les pèrdues de producció en cultius hortícoles i de cereals

La superfície declarada i efectivament afectada sembla que ha estat d’unes 380 hectàrees de cultius hortícoles i patata i unes 2.600 hectàrees de cereals.

Són tendència