Connect with us

Comunitat

El Consell de Ministres declara zones d’emergència a Artá, Capdepera, Manacor, Sant Llorenç i Son Servera

S’han aprovat ajudes econòmiques per pal·liar danys personals i materials

El Consell de Ministres ha acordat aquest divendres declarar zones d’emergència a Artá, Capdepera, Manacor, Sant Llorenç i Son Servera, després de les torrencials pluges de la setmana passada en les quals van morir tretze persones i ha aprovat ajudes als afectats.

Així ha informat avui la ministra portaveu del govern, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en la qual ha manifestat el “sentiment de pesar del govern” per la mort de les tretze víctimes.

Celaá ha manifestat que l’Executiu “s’ha posat ha treballar amb responsabilitat i celeritat” per prestar ajuda als afectats per la tragèdia, perquè, segons la Ministra, “almenys 300 cases han sofert danys”.

Així mateix, hi ha uns “190 quilòmetres de carretera de titularitat pública i ponts que necessiten reparació”.

Per agilitar els passos, segons la ministra, el Consell de Ministres ha aprovat avui ajudes econòmiques per pal·liar danys personals i materials.

Celaá ha explicat que les ajudes de caràcter personal estaran exemptes del pagament de l’IRPF; també es podran tramitar amb caràcter d’urgència projectes que reparen danys en les infraestructures i que se subvencionaran fins a en un 50 %.

A més, hi haurà ajudes compensatòries de despeses causades per la tragèdia també a prestataris físics o jurídics.

Són tendència