Connect with us

Actualitat

S’obrirà la fossa comuna de Montuïri

La Conselleria ja ha remès l’autorització al Consistori

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i el director general de Participació i Memòria Democràtica, Manel Santana, acompanyats del batle de Montuïri, Joan Verger, visitaren aquest dilluns la fossa de Montuïri, situada a l’interior del cementiri municipal. Els han acompanyat el regidor Guillem Mas i el codirector de la revista Bona Pau i jutge del municipi, Jaume Martorell.

La Conselleria ja havia enviat petició d’autorització a l’Ajuntament de Montuïri per tal d’iniciar els tràmits per excavar la fossa comuna tan aviat com sigui posible en compliment dels acords inclosos en el Pla d’Actuacions de 2017 aprovats per la Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses en la reunió del passat 26 d’abril, donat que encara queden descendents de primera generació de dues persones desaparegudes.

El batle Joan Verger s’ha compromès a autoritzar-ne el permís i a facilitar un cos de voluntaris disposats a col·laborar.

A la fossa de Montuïri s’estima que hi ha enterrats tres o quatre cossos, tots ells de Campos i víctimes relacionades amb les tretes de les presons en el transcurs de la Guerra Civil.

Són tendència