Connect with us

Actualitat

Els refugis del Parc de Llevant romanen tancats a causa de les inundacions

Els camins d’accés han quedat intransitables

Els refugis de s’Arenalet, s’Alzina i es Oguers, situats dins el Parc Natural de la Península de Llevant, així com la zona d’acampada que hi ha dins l’espai natural, romanen tancats després que les pluges del passat 9 d’octubre en aquesta zona de Mallorca en deixàs intransitables els camins d’accés.

Així mateix, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca recomana precaució a l’hora de fer activitats en el parc per la perillositat que presenten algunes zones i la inaccessibilitat a d’altres. A més, en cas de necessitat de rescat, les vies d’accés i sortida estan ara inhabilitades.

Els camins afectats són els de s’Alqueria Vella a s’Arenalet d’Albarca, el de s’Arenalet a es Oguers, el camí de s’Esquena Llarga, el camí de Son Puça, l’accés a s’Alqueria Vella de Dalt i el camí a Tudossa.

Amb la intransitabilitat dels camins també es veuen afectades les tasques agrícoles i ramaderes, les tasques de prevenció i extinció d’incendis, així com la gestió dels valors naturals del parc.

Les tasques necessàries per rehabilitar els camins són l’estabilització del ferm, les millores en el drenatge, i la revisió i substitució de les conduccions d’aigua que hi ha en alguns camins, entre d’altres.

A banda dels camins, algunes de les àrees agrícoles del parc han patit grans processos erosius amb acumulacions de terres i rentat de terra fèrtil en àrees altes dels cultius.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència