Connect with us

Oci i Cultura

Manacor posa en marxa ‘Mallorca, terra de llecor i Amarats’

La Institució Alcover ha organitzat dos nous cicles culturals  per comprendre la totalitat del llegat d’Alcover a diferents parts de Mallorca de la mà de Tomàs Vibot

La Institució Alcover ha organitzat dos nous cicles culturals que amb els títols Mallorca, terra de llecor i Amarats, proposen “un seguit de rutes culturals per comprendre la totalitat del llegat d’Alcover tot descobrint diferents parts de Mallorca en les cinc rutes que guiarà Tomàs Vibot i també la possibilitat d’acostar-nos a la literatura no de manera individual sinó col·lectiva i acompanyats d’actors, músics, rapsodes i ballarins”, ha explicat la gerent de la Institució Alcover, Bàrbara Sagrera.

“Amb aquests dos cicles engrandim l’agenda cultural des d’ara fins al mes d’abril, i proposam sortides i activitats per amarar Manacor i tota l’illa de Mallorca de cultura i del llegat d’Antoni Maria Alcover perquè aquesta és la feina que ens pertoca fer des de l’Ajuntament i des de la Institució Alcover”, ha explicat la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

El cicle Mallorca, terra de Llecor proposa cinc rutes culturals per Mallorca que serviran per entrar en contacte “amb tot l’immens bagatge cultural que ens va llegar Antoni Maria Alcover i farem referència a rondalles, el paisatge, les llegendes o a la seva biografia mentre visitam diferents indrets de Manacor, Santa Maria, Fornalutx, Artà o Banyalbufar”, ha explicat Tomàs Vibot, que farà de guia a les diferents sortides. De fet Vibot és filòleg, escriptor i guia cultural. Autor d’una nombrosa bibliografia sobre possessions, literatura popular, personatges històrics illencs, rutes culturals i excursions, Tomàs Vibot col·labora amb diversos mitjans de comunicació i ha presentat per a IB3 televisió el programa “Un lloc amb història”. Tothom que ho desitgi pot participar en les rutes, que són gratuïtes. Les places són limitades i per això cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça institucioalcover@gmail.com durant el termini d’inscripció previ a cada ruta.

Amarats

La Institució Alcover també posa en marxa el cicle Amarats, cinc propostes artístiques per actualitzar i fer reviure i percebre diferents textos literaris. Mots, música, versos, renous, imatges, moviments que acompanyaran diferents creacions literàries “amb espectacles i instal·lacions de petit format que han de servir per consumir cultura en companyia al celler de la institució”, ha explicat la gerent Bàrbara Sagrera. El cicle començarà dia 16 de novembre amb Amarats, una instal·lació sonora i visual dirigida per Joan Miquel Artigues que pretén explorar la universalitat de les llegendes. El cicle continuarà amb Les altres, dia 14 de desembre; Alcover, paraules i viatges, dia 29 de desembre; Hem escollit, dissabte 29 de març i Rebost, dissabte dia 20 d’abril. Podeu consultar els programes d’aquests dos cicles en aquest enllaç: http://institucioalcover.org/

Són tendència