Connect with us

Actualitat

Manacor redueix les fuites d’aigua en un 40%, segons la SAM

L’Ajuntament han informat que durant els pròxims dos anys la totalitat de la xarxa es revisarà i se sectoritzarà

El consistori manacorí ha presentat els primers resultats d’un pla de sectorització i reparacions impulsat  desde la SAM, l’empresa municipal que gestiona l’aigua, i la Delegació d’Urbanisme de l’Ajuntament.

Aquesta idea és amb la intenció de millorar alguns serveis municipals, especialment el d’aigua, que tenia desde fa temps greus greus pèrdues a la xarxa, que amb l’aplicació d’aquest pla, han començat a revertir.

“Fins ara el percentatge de pèrdues de la xarxa era tal que més de la meitat del líquid que s’injectava a la xarxa no arribava als comptadors dels habitatges i amb les darreres intervencions hem revertit la situació”, explica la presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó.

El batle i la presidenta de la SAM han visitat avui el nou comptador de sector ubicat al passeig Ferrocarril.

 “Segons ens han informat els tècnics responsables l’eficiència de la xarxa en les barriades on ja s’ha intervingut ha pujat en un any del 45 per cent al 86 per cent”, ha explicat el batle de Manacor, Pedro Rosselló

A més des de l’Ajuntament han informat que  “durant els pròxims dos anys la totalitat de la xarxa es revisarà i se sectoritzarà”, segons ha explicat la regidora d’Economia i presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó.

Enguany els treballs han començat amb la sectorització dels barris de Baix des Cos i es Canyar, unes feines que han executat els operaris de la brigada de la SAM. Aquestes feines consisteixen en la remodelació de la xarxa a fi d’aconseguir dividir-la en sectors independents amb cabals controlats, per localitzar les fuites a les canonades. Així en aquest sector es va fer una recerca de fuites, després es va instal·lar un comptador de sector, el qual controla tota l’aigua que entra al barri. Finalment es varen canviar els comptadors de tots els usuaris per comptabilitzar els cabals realment subministrats.

També s’ha de dir que els treballs s’han fet en coordinació entre Urbanisme i la SAM, aprofitant les obres del carrer Esperança. Totes aquestes actuacions han permès que les fuites en aquesta zona de Manacor es redueixin del 55 per cent al 14 per cent. “Unes dades molt significatives perquè hem doblat l’eficiència de la xarxa”, ha explicat Maria Antònia Sansó.

Des de l’Ajuntament també han informat que han començat les obres de sectorització del Barracar. La Delegació d’Urbanisme durant quatre mesos farà una inversió de 402.948,65 euros. Aquestes obres formen part d’un pla pilot de remodelació de sector que inclou les obres de sectorització de la xarxa, la substitució de comportes i tapes deficients a la calçada, la renovació dels hidrants contra incendis, i la implantació de nous comptadors amb telelectura als usuaris.

Per completar les actuacions al Barracar es farà al passeig Ferrocarril el primer tram de l’anell arterial que en el futur envoltarà el nucli urbà, format per una canonada d’aigua que millorarà el servei als usuaris, i una altra d’aigua de servei pel reg dels espais verds municipals.

Són tendència