Connect with us

Actualitat

L’oposició exigeix responsabilitats al batle ‘pel fracàs’ del PGOU de Manacor

Després de la renúncia de Josep Antoni Aguiló com a director del Pla, dos mesos després d’haver acceptat el càrrec

Arran de la compareixença en roda de premsa aquest dilluns 15 de maig de la delegada d’Urbanisme, Bel Febrer, i del cap de Servei, Joan Antoni Salom, per anunciar la renúncia de Josep Antoni Aguiló com a director del Pla General de Manacor menys de dos mesos després d’haver acceptat el càrrec de confiança, l’oposició en bloc lamenta el fet alhora que exigeix al batle, Pedro Rosselló, responsabilitats pel fracàs continuat en la designació dels responsables del Pla General. Segons l’oposició, “l’equip de govern municipal ha manifestat en més d’una ocasió que el Pla General no és una prioritat sinó que és la prioritat d’aquest mandat”. Segons els distints grups de l’oposició (Més – Esquerra, PSIB-PSOE i Podem), “la seqüència de fets demostra que, o bé no és veritat, o bé ho fan molt malament”.

– Principis de l’any 2016. Nomenament d’Isabel Romero com a directora del Pla General amb pujada de sou inclosa de 12.000 € anuals.

– Juny de 2016. Aprovació inicial del Pla General.

– Setembre de 2016. Tanca el període d’al·legacions amb més de 900 presentades, entre d’altres una vintena d’un partit polític que forma part de l’equip de govern.

– Finals de 2016. Isabel Romero renuncia al càrrec per tornar cap el Consell de Mallorca on hi té la plaça.

L’oposició demana per què, d’ençà que és delegada, a Bel Febrer li han fugit, a més, l’arquitecte Carrasco, l’advocada Mayans i l’arquitecte Pascual (els dos darrers funcionaris de carrera)

– 16 de març de 2017. El batle i Isabel Febrer presenten Josep Antoni Aguiló com a director del Pla General contractat com a càrrec de confiança.

– 15 de maig de 2017. Isabel Febrer, menys de dos mesos després i sense el batle, comunica la renúncia de Josep Antoni Aguiló com a director del Pla General i anuncia que treuran la feina a concurs públic perquè ho dugui una empresa.

Davant aquesta sèrie de fets, l’oposició de l’Ajuntament de Manacor en bloc planteja les següents qüestions: Per què li duren tant poc temps a l’equip de govern els seus tècnics de confiança en urbanisme?, Per què, d’ençà que és delegada, a Bel Febrer li han fugit, a més, l’arquitecte Carrasco, l’advocada Mayans i l’arquitecte Pascual (els dos darrers funcionaris de carrera)?, Està satisfeta Isabel Febrer del regal enverinat que li va fer Catalina Riera fent-li assumir la delegació d’Urbanisme?, Està satisfeta Bel Febrer que, ara, els tres que comanden l’Ajuntament: Catalina Riera, Joan Gomila i Pedro Rosselló mirin cap un altre costat quan ella passa el pitjor moment de la seva vida política?, entre altres qüestions.

L’oposició també demana explicacions sobre el perill que suposa per al municipi que el mes de juliol de 2018 el Pla General no estigui aprovat de manera provisional i si el govern municipal creu que és una empresa l’opció més adient per resoldre les al·legacions i acabar el Pla General. Finalment, demanen a Febrer, Catalina Riera, Joan Gomila i Pedro Rosselló “si saben conjugar els verbs cessar o dimitir”.

Són tendència