Connect with us

Oci i Cultura

Aquest pròxim divendres: Jordi Pàmias visitarà Manacor

Convidat per l’IES Manacor

Arran d’una iniciativa promoguda pel Departament de Llengües Clàssiques de l’IES Manacor i amb la col·laboració de l’APIMA, el doctor en filologia clàssica Jordi Pàmias va ser convidat a impartir unes conferències a Manacor. La primera tindrà lloc a l’aula magna de l’IES Manacor aquest divendres dia 19 a les 12.15 h i és oberta a tot el públic, si bé va dirigida als alumnes de primer de batxillerat. El títol de la conferència és “La vida quotidiana dels déus grecs”, ben suggerent i atractiu.
Assabentats que Jordi Pàmias tenia previst visitar la ciutat, l’Associació Cultural s’Agrícola no va voler desaprofitar l’ocasió de convidar el conegut professor i, com que la seva arribada coincidia amb les festes del seu patró Sant Isidre, ha programat també una altra conferència, per a tots els públics, per al mateix divendres 19 a les 20.15h amb el títol “Els deús grecs, implicacions de politeisme”.

Divendres 19, pronunciarà dues conferències: La primera a l’IES de Manacor, i la segona a s’Agrícola

Jordi Pàmias és un investigador consolidat que, a banda d’impartir classes de filologia grega a la UAB, ha fet estades d’investigació a Alemanya (Universitat de Colònia), a París (a l’École Pratique des Hautes Etudes, a l’Istitut de Recherche et d’Histoire des textes i també a la Universitat París X Nanterre), a New Jersey (Rutgers University) i a New York (Columbia University).
Pàmias és traductor del grec al català i ha publicat diversos títols a la prestigiosa Fundació Bernat Metge (Eratòstenes de Cirene, Ferecides d’Atenes) i és en l’actualitat un dels investigadors catalans més reconeguts en el seu camp. Les seves línies de recerca són la religió i mitologia gregues, la recepció científica del mite, l’edició crítica dels mites i el seu comentari.
Cal dir que des de l’IES Manacor s’aposta molt fort per aconseguir un alt nivell en el camp de les humanitats, no només pel fet de dur convidats de la categoria de Jordi Pàmias, sinó també per l’esforç de la professora Antònia Soler i Nicolau, també coneguda per les seves participacions públiques en diferents conferències i seminaris tant de divulgació com especialitzats arreu de l’illa i també alguns d’ells a nivell europeu. L’entusiasme i les ganes de fer la feina ben feta en aquest sentit han donat també els seus fruits, ja que enguany, en la primera edició dels premis “Ballein, llança’t a escriure” convocats a nivell de totes les Balears per l’associació PELAG, l’alumna Paula Forteza Primo, de primer de batxillerat ha resultat guanyadora amb un relat titulat “Venus, un concepte de bellesa”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència