Connect with us

Societat

Saps com evitar el bombardeig comercial de les companyies de telefonia mòbil?

La Llista Robinson és la base de dades per a aquells que no volen rebre promocions: Però cal que hi figuri el teu nom

Segur que alguna vegada vós heu trobat amb una telefonada que us ofereix canviar d’operador tant pel servei d’internet com del mòbil.

Són agents de televenda, del producte que sigui, que telefonen a casa sense pietat ni miraments per l’hora. I els bombardejos ens poden arribar per correu postal, per correu electrònic, per SMS o per telèfon. I davant aquesta situació ens sentim indefensos.

Existeix una possible solució avalada per les autoritats de consum i la llei de Protecció de Dades. S’anomena Llista Robinson i la va crear la Federació de Comerç Electrònic i Màrqueting Directe (actualment Associació Espanyola d’Economia Digital). Es tracta d’una base de dades que protegeix els consumidors de rebre promocions publicitàries, sigui pel mitjà de comunicació que sigui.

Segons els seus responsables, les empreses han de consultar la Llista Robinson abans de dur a terme una campanya publicitària, per abstenir-se d’utilitzar les dades de persones que no siguin clients seus i hagin manifestat la seva voluntat de no rebre publicitat.

Primer de tot cal visitar al web de la llista: listarobinson.es. El servei és gratuït per als ciutadans. Ens hi hem de registrar amb les nostres dades i rebrem un correu electrònic per confirmar la nostra identitat i activar el compte. Un cop activat, ens apareixeran diverses opcions. Cal escollir la que més us convengui.

Hem de dir que la tramitació de la nostra inclusió a la llista pot tardar fins a tres mesos en fer-se efectiva i que no totes les empreses consulten la Llista Robinson abans de posar en marxa una campanya publicitària, de manera que l’efectivitat d’aquesta llista no és del 100%.

No totes les empreses consulten la Llista Robinson abans de posar en marxa una campanya publicitària, de manera que l’efectivitat d’aquesta llista no és del 100%

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència