Connect with us

Actualitat

Manacor rebaixa l’IBI i bonifica fins a un 95% l’impost de construcció

A més dels propietaris d’habitatges, també els empresaris, comerciants i emprenedors que facin obres per millorar els seus locals podran acollir-se a bonificacions

L’Ajuntament de Manacor per tercer any consecutiu modifica a la baixa l’Impost de Béns Immobles (IBI) en zona urbana i posa en marxa noves bonificacions a l’impost de construcció per estimular l’activitat econòmica i fer possible una millora estètica dels habitatges del municipi “que acompanyi les inversions municipals que tenen per objectiu l’embelliment de l’espai públic i fer del nostre poble un lloc encara més agradable”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera en la roda de premsa que ha fet acompanyada de la regidora d’Economia, Maria Antònia Sansó i els regidors Pedro Rosselló i Joan Gomila.

“Del 2016 al 2019 hem baixat l’IBI al voltant del 10 per cent; tot i que la rebaixa depèn de cada rebut, a tall d’exemple podem dir que si un ciutadà l’any 2016 va pagar 338 euros, el 2019 en pagarà 306 i s’estalviarà uns trenta euros”, ha explicat la regidora d’Economia. Des de l’Ajuntament han manifestat que amb aquesta mesura es preveu que les arques municipals deixin d’ingressar uns 200.000 euros però “tenim els comptes sanejats, no tenim deute i tancam el pressupost amb superàvit”, ha apuntat Maria Antònia Sansó. Per això “aquesta rebaixa no afectarà el nivell d’inversió per millorar el municipi ni tampoc els serveis que l’Ajuntament de Manacor ofereix a la ciutadania”, ha afegit la batlessa, Catalina Riera.

L’Ajuntament de Manacor també ha aprovat bonificar l’impost de construcció fins al 95 per cent en diferents casos. A Manacor l’impost de construcció suposa un 2 per cent del pressupost d’execució material de l’obra. Per tant, si una obra està pressupostada en 200.000 euros, l’impost de construcció serà de 4.000 euros. Però “si els ciutadans s’acullen a alguna de les diferents bonificacions, aquests 4.000 euros es poden convertir en 200 euros”, han explicat des del departament d’Economia.

A més dels propietaris propietaris d’habitatges, també els empresaris, comerciants i emprenedors que facin obres per millorar els seus locals podran acollir-se a bonificacions de fins el 95%, que contemplen diferents supòsits.

Aquí trobareu diferents supòsits en què els propietaris i emprenedors poden optar a les bonificacions:

-Reformes dins l’Àrea de regereració i renovació urbana de la barriada de s’Antigor: 95% de bonificació

-Reformes en edificis vells de més de 30 anys amb problemes estructurals, conservació deficient o perill d’ensorrament: 75% de bonificació.

-Renovació o rehabilitació de locals de –250 m2 per nous emprenedors i empresaris: 95% de bonificació. Emprenedors i empresaris que han iniciat l’activitat fa dos anys o menys i que el local a reformar estigui de cara al públic.

Renovació o rehabilitació de locals de –250 m2 per comerciants o professionals: 95% de bonificació. Els beneficiaris no han d’haver reformat el local en els darrers 15 anys i el local a refomar ha d’estar cara al públic.

A més de les noves bonificacions, des de fa alguns anys, els propietaris d’edificis poden optar a les següents, que continuen vigents:

Millora de façanes: 95% de bonificació

-Reformes dins el conjunt històric de la zona del centre de Manacor o d’edificis inclosos en el catàleg de patrimoni històric de l’Ajuntament: 95% de bonificació.

-Reformes o construcció de primer habitatge per a menors de 35 anys: 95% de bonificació. (ha de ser en propietat i el seu sou no ha de superar en més d’un 2,5% el salari mínim interprofessional).

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència