Connect with us

Comunitat

La majoria de reserves hídriques pugen, excepte la Unitat Manacor-Felanitx que és manté en prealerta

Després de tres mesos consecutius de davallada

Després de tres mesos consecutius de davallada les reserves hídriques a les Illes Balears han pujat del 52 % l’agost al 56 % el setembre. A Mallorca i a Formentera es mantenen per sobre del 50 %, amb el 58 % a Mallorca i el 55 % a Formentera. Per contra, a Menorca i a Eivissa se situen per davall del 50 %, amb el 41 % a Menorca i el 46 % a Eivissa.

Quant a l’índex de sequera, la majoria de les unitats de demanda han baixat el mes de setembre, tot i que amb variacions poc importants.

La unitat de Manacor-Felanitx es manté n en escenari de prealerta i s’hi afegeix la de Tramuntana Nord, l’índex de sequera de les quals està per davall del llindar de 0,5 per tercer mes consecutiu.

Si es comparen les dades generals de l’índex de sequera amb els anys anteriors, la situació és pitjor que l’any passat, encara que a les unitats de demanda d’Artà, Manacor i Tramuntana Sud han millorat. Si comparam les dades amb les de fa dos anys, la situació és millor, excepte a Menorca.

Pel que fa a les precipitacions, les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia indiquen que les precipitacions del setembre han estat normals a tot l’arxipèlag, tot i que per sota de la mitjana del mes. En qualsevol cas, l’acumulació interanual diu que hi estam un poc per sobre a Mallorca (113 %) i a Menorca (130 %), i un poc per sota a les Pitiüses (85 %).

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *