Connect with us

Comunitat

Balears podria entrar en situació de prealerta si no plou

En els pròxims mesos

Les reserves hídriques de Balears s’han situat durant el mes d’abril en un 71 per cent, quatre punts percentuals per davall del mes anterior però 19 punts més que a l’abril de 2016.

Així ho ha anunciat la Direcció general de Recursos Hídrics en una nota de premsa en la qual indica que totes les illes han notat aquesta baixada de reserves respecte del mes de març. La més pronunciada ha estat a Mallorca, que ha passat del 75 al 71 per cent, mentre que Menorca i Eivissa només han perdut un punt percentual i s’han situat en el 69 i en el 81 per cent respectivament.

La Direcció general atribueix aquestes baixades al fet que l’aigua va drenant i que les precipitacions del mes d’abril, que acostuma a ser plujós, han estat escasses. Per això, la tendència per als propers mesos serà de baixada.

Les unitats de demanda del Llevant de Mallorca i d’Eivissa, han registrat lleus ascensos

Pel que fa a l’índex de sequera, totes les unitats de demanda es mantenen en situació de normalitat o estabilitat, encara que hi ha lleus descensos respecte del mes de març, a excepció de les unitats de demanda del Llevant de Mallorca i d’Eivissa, que han registrat lleus ascensos, encara que poc significatius.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia indiquen que el mes d’abril ha estat sec o molt sec en totes les illes, ja que ha plogut menys del que és habitual el mes d’abril: un 43 per cent menys a Menorca, un 75 per cent menys a Mallorca i un 80 per cent menys a Eivissa.

No obstant això, la dada interanual indica que, encara que Balears es manté en la mitjana, encara hi ha un petit dèficit de precipitació a Menorca i a Eivissa (del 8 per cent i el 9 per cent, respectivament) mentre que a Mallorca hi ha un superàvit del 21 per cent.

Són tendència