Connect with us

Oci i Cultura

‘L’ull viu’. Tres fotògrafs miren Barceló a la catedral de Mallorca

Deu anys després de la inauguració de la intervenció de l’artista de Felanitx

Deu anys després de la inauguració de la intervenció de Miquel Barceló a la capella del Santíssim de la Catedral de Mallorca, el 2 de febrer de 2007, per fer una celebració vertadera, una commemoració difusora d’aquest patrimoni que ens ajuda a ser el que som, una celebració que sigui alhora festa i feta, s’ha editat un llibre amb unes fites molt clares, segons els seus autors: eixamplar els horitzons visibles del retaule barcelonià, que estimam i consideram un tresor públic, mitjançant un procediment tècnic contemporani, la fotografia.

Aquest passat dimecres, en el Capítol de la Seu va tenir lloc la presentació d’aquest llibre commemoratiu de la seva obra, que s’ha convertit en un important reclam per a les visites. Amb el títol ‘Ull Viu’, es recullen les instantànies realitzades per tres fotògrafs de tot el procés creatiu, i també del resultat final, combinat amb cites del mateix autor i de diversos poetes. L’escriptor Biel Mesquida i la doctora Mercè Gambús han coordinat l’obra.

En les vint fotografies que ha aportat cadascun dels fotògrafs que han intervingut, François Halard, Jean Marie del Moral i Agustí Torres podem veure el pensament de les seves mirades, els seus personals punts de vista de la intervenció barceloniana, el procés d’execució, l’entorn de l’artista i fins i tot altres obres d’ell que hi ressonen.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com