Connect with us

Actualitat

Els carrers Ramon Franco (Cala Rajada) i Gómez Ulla (Capdepera) ja llueixen els noms nous

Han estat substituïts per ‘Dones de la llata’ i ‘Dones de la mar’

Capdepera té nom de dona i les plaques dels antics carrers Ramon Franco (Cala Rajada) i Gómez Ulla (Capdepera) ja llueixen les plaques amb els noms nous. D’aquesta manera Gómez Ulla passa a dir-se carrer Dones de la llata, i el carrer Ramon Franco passa a dir-se Dones de la mar.

La proposta del canvi de nom de carrers es va aprovar per unanimitat al ple del mes de juny de l’Ajuntament de Capdepera per fer un reconeixement a totes les dones gabellines que exerciren un paper molt important dins el municipi treballant l’obra de pauma o encarregant-se de les seves famílies quan els homes, marits, germans o pares, marxaven llargues temporades a la mar; tot dins les polítiques d’igualtat emmarcades a la campanya «Mallorca té nom de dona», impulsada per la Direcció Insular d’Igualtat.

La campanya pretén donar a conèixer aquelles dones que per distints motius varen ser rellevants dins àrees que fins al moment havien estat relegades als homes. Enguany es vol donar a conèixer la figura de Dorothea Bate (1878- 1951), paleontòloga, zoòloga i ornitòloga anglesa que va descobrir el primer fòssil de Myotragus balearicus a una cova gabellina.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com