Connect with us

Societat

Torra amenaça amb retirar el seu suport a Sánchez

Si no concreta, abans del novembre, una proposta per “exercir el dret a l’autodeterminació”

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha amenaçat aquest dimarts al govern de Pedro Sánchez en retirar-li el suport al Congrés si no concreta, abans del novembre, una proposta per “exercir el dret a l’autodeterminació”.

Torra ha advertit que perilla l’estabilitat de l’executiu socialista al Congrés i que són necessaris “compromisos concrets”. El president català ha argumentat que “s’ha acabat el marge” per a Sánchez i ha considerat que La Moncloa “posa en risc la normalització política mantenint els presos polítics i els exiliats” i “impedint” que es pugui votar en un referèndum acordat, que ha defensat com la solució al conflicte entre els dos governs.

Davant la proximitat del judici contra els acusats de rebel·lió, Torra ha reiterat que no acceptaran cap sentència que no sigui l’absolució i ha alertat que una condemna tindrà conseqüències polítiques a Catalunya.

Davant la proximitat del judici contra els acusats de rebel·lió, Torra ha reiterat que no acceptaran cap sentència que no sigui l’absolució

Són tendència