Connect with us

Actualitat

Josep Antoni Aguiló, renuncia a la redacció del PGOU de Manacor

L’urbanista, el passat mes de març havia pres possessió del càrrec com a assessor de planificació i gestió urbanística de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Manacor encarregarà mitjançant un concurs públic “la continuació dels treballs del Pla general de Manacor que ja s’ha aprovat inicialment a una empresa especialitzada en planejament urbanístic”, ha informat la delegada del departament, Bel Febrer. Des del govern municipal s’ha pres aquesta decisió després de la renúncia al càrrec per motius personals de l’urbanista Josep Antoni Aguiló, que el mes de març va prendre possessió del càrrec com a assessor de planificació i gestió urbanística de l’Ajuntament de Manacor. Aguiló va presentar la renúncia dijous passat, i “avui n’hem informat als grups de l’oposició abans de fer-ho públic a la ciutadania”, ha explicat  Febrer.

Amb tot, des del departament d’Urbanisme han informat que “la tramitació del Pla general és una tasca complicada, condicionada per una normativa canviant, i actualment estam pendents dels informes que han d’emetre els organismes municipals”, ha afegit Febrer. En aquest sentit des de l’Ajuntament han informat que “per exemple els informes que ha d’elaborar la Conselleria de Medi Ambient són determinants, els hem demanat quatre vegades formalment i fins i tot el batle s’ha reunit amb els seus representants per intentar que els informes arribin a temps”, ha explicat la regidora d’Urbanisme.

L’Ajuntament convocarà un concurs públic perquè les empreses capacitades puguin presentar-s’hi i optar a continuar la redacció del Pla general aprovat inicialment

Joan Antoni Salom i Bel Febrer, en un moment de la roda de premsa celebrada per via d'urgència aquest dilluns a Manacor.

Joan Antoni Salom i Bel Febrer, en un moment de la roda de premsa celebrada per via d’urgència aquest dilluns a Manacor.

“Sabem qui són les persones que tenen capacitat per assumir aquesta feina a Mallorca, ho hem consultat absolutament amb tothom i tots ens diuen que l’opció més viable és treure a licitació els treballs per continuar amb el Pla general”, han informat des del departament d’Urbanisme. Així, l’Ajuntament convocarà un concurs públic perquè les empreses capacitades puguin presentar-s’hi i optar a continuar la redacció del Pla general aprovat inicialment. Pel que fa al termini previst per aquest procés, el tècnic en cap de servei d’Urbanisme, Joan Antoni Salom, explica que  “pot durar entre 45 i 50 dies”. Pel que fa al preu que s’haurà de pagar per la redacció del Pla general, “s’haurà de valorar per part dels tècnics corresponents en preparar el plec de prescripcions tècniques i el plec de condicions administratives”, ha afegit Salom.

La regidora d’Urbanisme també ha recordat que en assumir la regidoria “Bel Romero, que era a l’Ajuntament en comissió de serveis, s’encarregava de les tasques de planejament però va tornar al seu lloc de feina al Consell”. Des del govern municipal “hem intentat cobrir aquest lloc oferint-lo a funcionaris d’altres institucions o a professionals capacitats i ara optam per una empresa externa amb la intenció de no aturar la redacció del Pla general i continuar amb la seva tramitació”, ha conclòs  Febrer.

Bel Febrer: “Som la responsable de l’àrea però no puc lluitar contra les decisions personals”

Des de l’àrea d’Urbanisme han explicat que han intentat contactar amb totes les persones recomanades per diversos professionals però no hi ha hagut manera de trobar algú.

El problema va començar quan Bel Romero, exarquitecte municipal, va renunciar al seu càrrec que tenia gràcies a una comissió de serveis en pro d’un càrrec al Consell de Mallorca. A partir d’aquí es va fer difícil trobar un tècnic que pogués substituir fer una feina similar. Finalment es va contractar a Aguiló per tal de seguir amb la redacció del Pla. Aquest dijous, ell també dimitia del càrrec.

Bel Febrer ha explicat que simplement “obrim una altra porta” però que des de l’Ajuntament segueixen amb l’objectiu ben clar; aconseguir el Pla General. I és que ho consideren “un repte i una necessitat”. Febrer, s’ha mostrat en tot moment afligida i ha afirmat sentir-se responsable de l’àrea però “no de les decisions personals, contra les que jo no puc lluitar”. Durant la roda de premsa també s’ha assenyalat que la notícia va ser rebuda amb “sorpresa”, i que ha estat un contravenc al Pla.

 

Són tendència