Connect with us

Comunitat

L’ATIB ajorna a la darrera quinzena del període voluntari el cobrament dels tributs locals

En lloc de cobrar-los durant la primera quinzena

El 2018 període voluntari del cobrament dels tributs locals enguany incorpora com a novetat un ajornament de la data en la qual es carrega el pagament dels tributs domiciliats durant el període voluntari de pagament dels tributs locals de cobrament periòdic per rebut, el qual té una durada de dos mesos.

La modalitat de pagament mitjançant domiciliació bancària es carregarà durant la darrera quinzena d’aquest període, en lloc de fer-ho durant la primera quinzena, com en exercicis precedents. Aquesta mesura s’emmarca en la voluntat de l’Agència Tributària de les Illes Balears de facilitar les domiciliacions bancàries, una modalitat per la qual actualment opta ja prop del 45 % dels contribuents de les Illes Balears —fins a 261.342 del total de 593.357 contribuents, segons dades de l’ATIB.

La modalitat de pagament mitjançant domiciliació bancària es carregarà durant la darrera quinzena d’aquest període, en lloc de fer-ho durant la primera quinzena, com en exercicis precedents

Entre altres avantatges, aquesta modalitat permet al contribuent no haver de preocupar-se del deure d’informar-se dels períodes de pagament en termini voluntari, perquè correspon a l’ATIB gestionar el pagament amb l’entitat bancària. Perquè la domiciliació dels tributs tengui efecte l’any en curs, l’ordre s’ha de tramitar, de manera telemàtica o presencial, almenys dos mesos abans d’iniciar-se el període voluntari.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència