Connect with us

Societat

A la Xina: Salven la vida a un nin després de cinc hores de massatge cardíac

Un equip de 30 metges van fer torns per mantenir viu l’infant

El que va estar a punt de ser una tragèdia va acabar bé gairebé de miracle i gràcies a la ‘caparruseda’ i la bona feina d’un equip de metges. Un nin de vuit anys de la ciutat xinesa de Jiangsu va tenir una aturada cardíaca i va aconseguir salvar la vida després que el reanimessin durant prop de cinc hores. En les maniobres van participar una trentena de metges, que li van practicar més de 30.000 compressions al pit.

El nin va ingressar amb una miocarditis fulminant a l’UCI de pediatria. Però poques hores després el seu estat va empitjorar i el ritme cardíac de l’infant va caure fins que va tenir una aturada i va deixar de respirar. Ràpidament els metges van començar les primeres maniobres de reanimació i van aconseguir estabilitzar-lo. Per mantenir el nin amb vida, però, l’hospital necessitava una maquinària que li fes massatges constants i que en aquells moments no dispossaven. L’hospital pediàtric de Xangai sí que en tenia un exemplar, però era a més de 155 km.

Els metges van demanar al centre que els deixés la màquina i, mentre estava de camí, van continuar fent massatges al nin de manera manual durant cinc hores, fins que va arribar la màquina. Finalment, van poder estabilitzar-lo i el van traslladar a l’UCI, on continua recuperant-se.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència