Connect with us

Actualitat

Primers moviments de terra per construir la nova autopista Llucmajor-Campos

Els treballs van començar fa un parell de setmanes amb el desbrossament i els primers moviments de terres en uns terrenys situats molt a prop de Campos

Les màquines han començat des de fa dies a fer els primers moviments de terra previs a la construcció de la nova autopista Llucmajor-Campos. Els treballs van començar fa un parell de setmanes amb el desbrossament i els primers moviments de terres en uns terrenys situats molt a prop de Campos. Cal recordar, que l’aprovació, adjudicació i futura construcció de l’autopista Llucmajor-Campos s’ha convertit en un dels punts més polèmics del tercer Pacte de Progrés. L’obra inicial del projecte començarà al final de la variant de Llucmajor i arribarà a l’entrada del poble de Campos, la qual també serà millorada, de manera que tot el trajecte sumarà una distància de 8,8 quilòmetres. El projecte ha afectat a 244 finques per on discorrerà la nova via entre Llucmajor i Campos.

L’empresa adjudicatària de la construcció és la Unió Temporal d’empreses (UTE) formada per COPISA i Aglomerados Felanitx. La mercantil es va fer amb la concessió de les obres rebaixant el projecte dels 32 milions de pressupost de licitació fixat pel Consell fins als 27,4 milions de l’adjudicació final, IVA inclòs.

Cal tenir en compte que el projecte de desdoblament de la carretera entre Llucmajor i Campos va sofrir modificacions importants per rebaixar el seu impacte amb l’entrada en el Consell del pacte d’esquerres. Entre altres coses, van canviar els vials de servei que passen a ser camins de servei. D’aquesta forma redueixen la seva amplària en uns tres metres pel que fa al projecte inicial. D’igual manera, la mitjana prevista la passada legislatura en alguns trams arribava als 10 metres d’amplària i ara no superarà els tres metres. També se suprimeixen rotondes en altura i l’actual carretera passarà a formar part del desdoblament.

Un total de set entitats ecologistes de Balears han sol·licitat reiteradament al Consell la paralització de l’autopista Llucmajor-Campos, al·legant que el projecte del Consell “incompleix els ‘Acords pel Canvi’, signats per MÉS, PSOE i Podem” i que una de les empreses adjudicatàries “està implicada en escàndols de corrupció relacionats amb suborns a canvi d’adjudicacions públiques milionàries”.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *