Connect with us

Societat

Es compleixen 20 anys des de la primera marxa reivindicativa a favor del Tren Manacor-Artà

El grup “Per un bon finançament” diu que la millora del sistema de finançament autonòmic és imprescindible per aconseguir el Tren de Llevant

La campanya “Per un bon finançament” atribueix a l’infrafinançament per part de l’Estat i de la falta d’inversions com a principals causes de la insuficiència del model ferroviari públic a les Balears.

Es compleixen 20 anys des de la primera marxa reivindicativa a favor del Tren de Manacor-Artà, i coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, l’entitat ha posat en marxa una campanya per reivindicar la millora del finançament. Els responsables de la campanya han destacat “la importància de lligar la reivindicació per la infraestructura pública ferroviària -que implica elevats beneficis a l’entorn de la salut, el medi ambient i el transport públic- amb la qüestió dels recursos econòmics i els compromisos polítics del govern de l’Estat “.

El portaveu del grup promotor, Miquel Rosselló, ha insistit que “és impossible concebre millores i canviar l’actual model ferroviari sense coresponsabilitat del govern d’Espanya, que ha desatès els ciutadans de les Illes una i altra vegada”. Reclamen recuperar el projecte del Tren de Llevant i el tramvia de Palma i asseguren que els ciutadans de les Balears pateixen “uns dels pitjors serveis de trens i un pitjor tracte fiscal i financer”.

Miquel Rosselló assegura que els ciutadans de les Illes pateixen “uns dels pitjors serveis de tren i un pitjor tracte fiscal i financer”

Són tendència