Connect with us

Oci i Cultura

Els aforaments

Els delictes que més abunden entre els polítics: corrupció, prevaricació o malbarat de doblers públics, seguiran emparats sota el mantell de l’aforament

Ja fa prou temps que governa Pedro Sánchez (socialista?) com per a saber de quin punt es calça: sembla que governa només de cara als mitjans i pensant en els titulars. Ara, amb focs d’artifici i fanfàrria, anuncia la proposta d’una reforma de la constitució per abolir els aforaments. Ja era hora!, exclamam, però la joia s’esfuma gairebé a l’instant. Tal retirada dels aforaments només afectarà els diputats i senadors del parlament estatal, i només pel que es refereix a les seves activitats particulars, de tal manera que els delictes que més abunden entre els polítics: corrupció, prevaricació o malbarat de doblers públics, seguiran emparats sota el mantell de l’aforament. I, a més, aquesta supressió dels aforaments tampoc afectarà jutges i fiscals, ni molt menys els reis, tant si parlam de l’actual com de l’emèrit. Ens hem de felicitar si aquesta proposta arriba a bon port? Jo crec que val més reservar l’eufòria per a millors ocasions.

Si el PP, que té majoria absoluta al Senat i per tant pot vetar qualsevol proposta, considera convenient (per al PP, és clar) que aquesta proposta vagi endavant, hi haurà fotos i enhorabones, però… haurem guanyat en qualitat democràtica? Aquestes reformes exprés em semblen perilloses: utilitzant aquesta dinàmica, qualsevol dia ens poden suspendre les autonomies, fer-nos dir «Viva el Rey» per a saludar, prohibir-nos vestir de color groc, o qualsevol bajanada que els passi per l’escudeller.

Gabriel Mestre
Escriptor

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència