Connect with us

Actualitat

Manacor reconeix la figura de Guillem d’Efak, Miquel Brunet, Maria Antònia Oliver i Antoni Parera

El Ple de l’Ajuntament, celebrat aquest dissabte, els ha declarat fills il·lustres i predilectes

Els retrats dels dos nous fills il·lustres de Manacor, que són obra de l’artista Sebastiana Galmés.

Fotografia dels representants polítics i els reconeguts minuts previs a l’inici de l’acte.

Maria Antònia Oliver, Antoni Parera Fons i els familiars de Guillem d’Efak i Miquel Brunet.

El solemne acte s’ha celebrat en el saló d’actes de l’Ajuntament.

La batlessa, Catalina Riera, i la regidora de Cultura, Antònia Llodrà, ha entregat en nom de tot l’Ajuntament un dibuix original de l’artista manacorí Mateu Sitges Febrer als dos fills predilectes, Maria Antònia Oliver i Antoni Parera Fons.

Maria Antònia Oliver, Antoni Parera Fons i els familiars de Guillem d’Efak i Miquel Brunet han celebrat amb els membres del consistori de Manacor i amb tots els manacorins i manacorines que han assistit a l’acte de reconeixement d’aquestes quatre grans figures de la cultura del municipi el reconeixement que suposa declarar-los fills il·lustres i predilectes.

El ple ha acordat per unanimitat nomenar fills il·lustres de Manacor el polifacètic músic, rapsode i escriptor Guillem d’Efak; i el pintor Miquel Brunet. A més tots els membres del consistori han acordat nomenar l’escriptora i activista Maria Antònia Oliver i el músic i compositor Antoni Parera Fons fills predilectes del municipi. “Feim aquest homenatge perquè sabem que la cultura i la creació són un dels símbols del nostre poble. Però també saben que els quatre reconeguts d’avui són mestres perquè han creat escola”, ha explicat la batlessa durant el seu discurs. “Amb això vull dir que ells quatre i molts més manacorins i manacorines que formen part de la seva fornada de creadors han obert camí i han estat un model per a les noves generacions de l’àmbit cultural; un model per a joves actors i actrius, nous escriptors o artistes plàstics, investigadors, dissenyadors i creadors de tota casta que potser no haurien conegut la seva passió ni la seva professió si no hagués estat per tots aquells que els varen precedir. Per tot això, gràcies mestres”, ha afegit la batlessa.

“La nostra força teatral, musical, cultural i literària ens defineixen com a col·lectiu i com a poble. Per tot això crec que avui pot ser per cada un de nosaltres un dia d’orgull. Avui Manacor vol reconèixer la feina d’aquestes persones, cadascú dins el seu àmbit de creació. Perquè amb la seva feina han fet un poc més gran el nom del municipi de Manacor”, ha explicat per part seva la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà abans de començar amb cadascuna de les quatre propostes de reconeixement dels nous fills il·lustres i predilectes de Manacor.

L’escriptora Maria Antònia Oliver s’ha convertit aquest dissabte amb la primera dona manacorina que figura en el llistat de fills predilectes de la ciutat

En cada una de les propostes la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà, ha fet la ponència de defensa dels quatre reconeguts. En el cas del pintor Miquel Brunet el regidor Sebastià Llodrà ha fet de fiscal. En la proclamació de Guillem Fullana Hadad’Efak com a fill il·lustre de la ciutat de Manacor el fiscal ha estat Joan Llodrà. En el cas de la proclamació d’Antoni Parera Fons com a fill predilecte de la ciutat de Manacor el regidor Carles Grimalt ha exercit de fiscal. I en el nomenament de Maria Antònia Oliver la fiscal ha estat la regidora Núria Hinojosa.

Un cop acabats els nomenaments l’escriptora Maria Antònia Oliver ha parlat en nom de tots els homenatjats i ha descrit la relació que va mantenir i que manté amb els altres tres reconeguts. I just després la vídua de Guillem d’Efak, Mònica Pastor; i el fillol de Miquel Brunet, Miquel Àngel Brunet, han ajudat la batlessa i a la regidora de Cultura a descobrir els retrats dels dos nous fills il·lustres de Manacor, que són obra de l’artista Sebastiana Galmés, que a partir d’ara presidiran la sala de plens de l’Ajuntament de Manacor. A més a més la batlessa, Catalina Riera, i la regidora de Cultura, Antònia Llodrà, ha entregat en nom de tot l’Ajuntament un dibuix original de l’artista manacorí Mateu Sitges Febrer als dos fills predilectes, Maria Antònia Oliver i Antoni Parera Fons.

Són tendència