Connect with us

Actualitat

L’Hospital de Manacor celebra les III Jornades de Recerca

Compta amb la participació d’una sèrie de professionals de la medicina i la infermeria del centre hospitalari

L’Hospital de Manacor ha organitzat les III Jornades de Recerca, que compten amb la participació d’una sèrie de professionals de la medicina i la infermeria del centre hospitalari, que presenten els seus treballs de recerca.

Aquesta nova edició de les jornades ha comptat amb la presència de Patricia Gómez, consellera de Salut, que ha destacat la importància de la investigació en salut “per aplicar els coneixements científics a la pràctica clínica, per millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties. I, sens dubte, per fer front als nous reptes de futur i donar resposta a les noves necessitats assistencials de la població és essencial mantenir i fomentar la implicació dels professionals sanitaris en l’àmbit de la investigació.”

Rosa Miró, professora del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB i membre del Grup d’Investigació crítica en Salut (GICS) ha fet la conferència inaugural “Dinámicas de trabajo en equipo sostenibles. Del cambio a la transformación”, després d’haver estat presentada per la gerent de l’Hospital, Catalina Vadell.

La taula rodona sobre “investigació en salut i el paper de les institucions” ha comptat amb la participació de Juli Fuster, director general del Servei de Salut de les Illes balears, acompanyat per Antoni Bennàssar, vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges, i Rosa María Hernández, presidenta del Col·legi Oficial d’infermeria de les Illes Balears.

Han seguit les comunicacions d’un total de tretze professionals que han presentat diferents treballs de recerca realitzats en el transcurs d’aquest darrer any sobre qüestions tan diverses com l’avaluació i el pronòstic de la síndrome de takotsubo, auditoria clínica sobre les pràctiques infermeres relacionades amb el catèter perifèric o leishmaniosi a l’àrea de Manacor i el registre de pacients amb asma greu no controlada, entre d’altres.

Per tancar la jornada, la segona taula rodona ha suposat la participació de Perfecto Acosta, president de l’associació APROP, Enrique Castro, Juan Pablo Leiva i Rosa Maria Alberdi, en la qual s’ha parlat de la importància de la integració de l’evidència entre els professionals sanitaris i els usuaris.

Són tendència