Connect with us

Esports

El Consell de Mallorca evita fer públic una pla d’intervencions urgents a l’Hipòdrom de Manacor

“Font s’ha convertit en el principal problema del Trot”, segons el portaveu d’El Pi, Antoni Pastor

Continua el debat polític envers a l’hipodrom de Manacor. Dilluns a vespre va ser el torn de l’Ajuntament de Manacor, i aquest dijous ha estat en el Ple celebrat en el Consell de Mallorca. Finalment, els partits que formen el govern del Consell de Mallorca ha evitat donar suport una proposta presentada pel Pi, que demanava a l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca que en el termini de 30 dies, fos presentat una proposta detallada d’intervencions de manteniment urgents a l’Hipòdrom de Manacor i els informes tècnics que calguin per a garantir que les instal·lacions no representen un perill ni per a la seguretat, ni per la salut tant dels usuaris com dels cavalls. En la mateixa proposta, també s’instava al Departament de Desenvolupament Local i a l’IEHM perquè, en el termini de 60 dies presentes un segon pla detallat d’inversions i un projecte de foment de l’esport hípic per a l’hipòdrom de Manacor i la seva comarca, pel període 2019-2025. La petició que ha estat defensada pel portaveu d’El Pi en el Consell, Antoni Pastor, no ha escamitat crítiques de cap al Conseller de Cooperació Local, Joan Font. Segons Pastor, “resulta patent que des de fa anys el Consell de Mallorca ve incomplint el conveni signat amb l’ajuntament de Manacor. Són notòries i reiterades les denúncies dels usuaris de l’hipòdrom i dels ciutadans de Manacor per l’abandonament d’unes instal·lacions que, temps enrere, varen arribar a ser considerades com la “Catedral del Trot”.

Segons Pastor, “avui, l’hipòdrom de Manacor està brut i abandonat. Les quadres presenten un estat de salubritat denigrant, el parc infantil i les instal·lacions elèctriques poden provocar un accident en qualsevol moment, no hi ha personal de manteniment”

Segons Pastor, “avui, l’hipòdrom de Manacor està brut i abandonat. Les quadres presenten un estat de salubritat denigrant, el parc infantil i les instal·lacions elèctriques poden provocar un accident en qualsevol moment, no hi ha personal de manteniment, ni de jardineria ni, per descomptat, de neteja. I els vehicles presenten un estat lamentable a l’espera que en comprin de nous per Son Pardo i traslladin a Manacor els vells que es retirin de Palma… I el tancament del bar. Un escenari dantesc que, tot plegat, fa que de cada vegada sigui més difícil mantenir una programació estable de carreres, que cada vegada els premis siguin més magres i que de cada vegada sigui més meritori que el públic vulgui acostar-se a l’hipòdrom”. Pastor ha arribat a dir que “Font s’ha convertit en el principal problema del Trot a Manacor”.

El Conseller de Cooperació Local, Joan Font, ha defensat que el seu departament ha començat a fer feina per intentar resoldre els problemes detectats

Per la seva banda, el Conseller de Cooperació Local, Joan Font, ha defensat que el seu departament ha començat a fer feina per intentar resoldre els problemes detectats. Ha defensat la creació d’una Comissió de seguiment, constituïda recentment, participada per representants de l’IEHM i l’Ajuntament de Manacor. Font ha manifestat que en els pròxims mesos es duran a terme millores per un import de 200.000 euros, aproximadament.

Mentrestant, l’actual situació de degradació i abandonament de l’hipòdrom de Manacor és insostenible.

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES