Connect with us

Comunitat

Atenció Primària de Mallorca posa en marxa un pla per la prevenció de la violència masclista

L’objectiu és assessorar, formar i sensibilitzar a 1.400 professionals de la salut

Atenció Primària de Mallorca ha posat en marxa un pla de formació amb l’objectiu d’assessorar, formar i sensibilitzar a 1.400 professionals de la salut en la prevenció de la violència masclista.

La formació, que anirà a càrrec d’un grup de quatre formadores expertes, pretén aportar coneixements, unificar criteris i oferir orientacions i recursos aplicant el protocol d’actuació sanitària en casos de violència masclista que existeix actualment.

Avui, a més, s’han presentat 72 professionals que han estat designats per la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca com a referents i responsables en violència masclista als 45 centres de salut de Mallorca. Es tracta de 34 metges/metgesses, 31 infermers /infermeres, 4 comares, 2 auxiliars d’admissió i una treballadora social que varen rebre la formació al llarg de l’any passat.

La formació s’inicia el darrer trimestre de l’any als centres de salut i unitats bàsiques de Felanitx, Campos (Xaloc), Santanyí i Llucmajor, entre d’altres

Aquest pla de formació es dirigeix a treballadors dels centres de salut i unitats bàsiques, i també a aquells que treballen al Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP). S’inicia aquest mes de setembre i es durà a terme mitjançant uns tallers de 6 hores de duració, de caràcter obligatori i dins l’horari laboral.

L’objectiu és anar més enllà de la sensibilització i aproximar-se al que seria una formació bàsica en prevenció de violència de gènere.

El grup d’experts està format per l’ infermera coordinadora del pla —que pertany al Centre de Salut de Santanyí i que actualment fa feina al gabinet tècnic d’Atenció Primària—, Carme Vidal; l’ infermera i la metgessa de família del centre de salut Arquitecte Bennàssar, Rosa Adrover i Maria Antònia Jaume, respectivament, i la psicòloga de la Unitat de Conductes Addictives, Carme Jaume.

La formació s’inicia el darrer trimestre de l’any als centres de salut i unitats bàsiques de Felanitx, Campos (Xaloc), Santanyí, Llucmajor i Coll d’en Rabassa. Així, abans de finals de 2018, es preveu formar devers 350 professionals de 12 centres de salut.

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES