Connect with us

Comunitat

Atenció Primària de Mallorca posa en marxa un pla per la prevenció de la violència masclista

L’objectiu és assessorar, formar i sensibilitzar a 1.400 professionals de la salut

Atenció Primària de Mallorca ha posat en marxa un pla de formació amb l’objectiu d’assessorar, formar i sensibilitzar a 1.400 professionals de la salut en la prevenció de la violència masclista.

La formació, que anirà a càrrec d’un grup de quatre formadores expertes, pretén aportar coneixements, unificar criteris i oferir orientacions i recursos aplicant el protocol d’actuació sanitària en casos de violència masclista que existeix actualment.

Avui, a més, s’han presentat 72 professionals que han estat designats per la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca com a referents i responsables en violència masclista als 45 centres de salut de Mallorca. Es tracta de 34 metges/metgesses, 31 infermers /infermeres, 4 comares, 2 auxiliars d’admissió i una treballadora social que varen rebre la formació al llarg de l’any passat.

La formació s’inicia el darrer trimestre de l’any als centres de salut i unitats bàsiques de Felanitx, Campos (Xaloc), Santanyí i Llucmajor, entre d’altres

Aquest pla de formació es dirigeix a treballadors dels centres de salut i unitats bàsiques, i també a aquells que treballen al Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP). S’inicia aquest mes de setembre i es durà a terme mitjançant uns tallers de 6 hores de duració, de caràcter obligatori i dins l’horari laboral.

L’objectiu és anar més enllà de la sensibilització i aproximar-se al que seria una formació bàsica en prevenció de violència de gènere.

El grup d’experts està format per l’ infermera coordinadora del pla —que pertany al Centre de Salut de Santanyí i que actualment fa feina al gabinet tècnic d’Atenció Primària—, Carme Vidal; l’ infermera i la metgessa de família del centre de salut Arquitecte Bennàssar, Rosa Adrover i Maria Antònia Jaume, respectivament, i la psicòloga de la Unitat de Conductes Addictives, Carme Jaume.

La formació s’inicia el darrer trimestre de l’any als centres de salut i unitats bàsiques de Felanitx, Campos (Xaloc), Santanyí, Llucmajor i Coll d’en Rabassa. Així, abans de finals de 2018, es preveu formar devers 350 professionals de 12 centres de salut.

Atenció Primària de Mallorca posa en marxa un pla per la prevenció de la violència masclista
Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *