Connect with us

Esports

Manacor descarta recuperar la gestió de l’hipòdrom

El regidor d’Esports, Miquel Perelló, confia en què la situació pugui millorar en un futur més o manco pròxim si l’IEHM finalment compleix els compromisos assumits amb l’Ajuntament

El Ple de Manacor va debatre aquest passat dilluns una moció presentada pel grup municipal del PSIB-PSOE a on es demanava a l’Ajuntament que recuperes, mitjançant el Patronat Municipal de l’Esport, la gestió de l’hipòdrom, actualment gestionat per l’IEHM, dependent del Consell de Mallorca. Els socialistes argumentaren la seva proposta en la mala gestió del recinte per part de l’Institut de l’Esport Hípic i en les desavantatges laborals existents entre els treballadors de Manacor i el de Son Pardo, a Palma, entre altres mancances. Núria Hinojosa va fer referència a l’existència de desigualtats econòmiques entre els treballadors de Manacor i els de Palma d’uns 200 euros, aproximadament. Hinojosa també va deixar constància del mal estat de les instal·lacions i la manca d’inversions, per argumentar la necessitat de què l’Ajuntament recuperi el control i la gestió de l’hipòdrom de la capital del Llevant. Segon Hinojosa, “no podem deixar de banda que Manacor és el municipi per excel·lència del trot arreu de Balears, i l’Ajuntament no pot permetre la situació actual que viu aquesta pràctica esportiva seguida per milers d’aficionats”.

Carles Grimalt, de Volem Manacor, va manifestar el seu suport a la proposta socialista, si bé va manifestar els seus dubtes de què la gestió de les instal·lacions puguin millorar si la gestió passa novament a mans de l’Ajuntament.

Per la seva part, Miquel Oliver (Més+Esquerra) va manifestar no entendre l’esperit de la moció presentada pels socialistes, si bé va manifestar estar assabentat de l’existència de problemes a l’hipòdrom de Manacor. Considera que aquest fet “es deu principalment a una desconnexió amb Palma a l’hora de projectar inversions al recinte de Manacor”. Va manifestar els seus dubtes davant la possibilitat que l’Ajuntament de Manacor pugui recuperar la gestió del recinte “per raons de tipus pressupostari”.

Per la seva part, el regidor d’Esports, Miquel Perelló, es va reafirmar en què la situació pugui millorar en un futur més o manco pròxim si l’IEHM finalment compleix els compromisos assumits amb l’Ajuntament. Perelló va expressar l’acord existent per part de la institució que pertany al Consell de Mallorca a l’hora de dur a terme un pla d’inversions de 230.000 euros durant el present exercici, abans de finals de 2018. “Confiam que una vegada fetes aquestes inversions la situació pugui revertir a millor”. Recorda també la recent creació d’una Comissió de seguiment per tal d’avaluar i analitzar en tot moment la situació del trot en el municipi.

El debat celebrat al Ple de Manacor, que finalment no va poder ser votat per manca de temps, ha coincidit amb l’anunci fet pel grup insular d’El Pi en el Consell de Mallorca, qui denuncia que lhipòdrom de Manacor “està brut i abandonat”. Segons la formació regionalista, “les quadres presenten un estat de salubritat denigrant, el parc infantil i les instal·lacions elèctriques poden provocar un accident en qualsevol moment, no hi ha personal de manteniment, ni de jardineria ni, per descomptat, de neteja. I els vehicles presenten un estat lamentable a l’espera que en comprin de nous per Son Pardo i traslladin a Manacor els vells que es retirin de Palma… I el tancament del bar. Un escenari dantesc”, descriu El Pi.

Per aquest motiu, han decidit presentar una moció en el pròxim Ple del Consell de Mallorca, instant l’ens insular a què l’IEHM, en el termini de 30 dies, “presenti una proposta detallada d’intervencions de manteniment urgents a l’Hipòdrom de Manacor i els informes tècnics que calguin per a garantir que les instal·lacions no representen un perill ni per a la seguretat, ni per la salut tant dels usuaris de les mateixes com dels cavalls”. La moció també demana que, en el termini de 60 dies, presenti un pla detallat d’inversions i un projecte de foment de l’esport hípic per a l’hipòdrom de Manacor i la seva comarca, pel període 2019-2025.

El grup insular d’El Pi fa comptes demanar en el pròxim Ple del Consell de Mallorca, que l’IEHM, en el termini de 30 dies, “presenti una proposta detallada d’intervencions de manteniment urgents a l’Hipòdrom de Manacor”

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES