Connect with us

Oci i Cultura

La Fira de Teatre de Manacor torna jove

L’edició d’enguany, presentada aquest dissabte, aposta decididament per les companyies teatrals professionalment més joves

L’Auditori de Manacor ha acollit aquest dissabte la presentació de la XXIII Fira i la Temporada teatral 2018-2019. Els ssaistents han pogut gaudir d’un breu tast de dos dels espectacles que formen part de la programació teatral de Manacor: Al sud del Paral·lel, que ha comptat amb l’actuació de Carlos Gramaje, i Ganes de Mus, de la companyia Petita Pàtria. El programador artístic del teatre i alma mater de la fira, Tomeu Amengual, ha destacat la gran presència de teatre illenc en aquesta edició, on també hi ha espectacles de fora “que enriqueixen el nostre imaginari teatral”.

Ganes de Mus, de la companyia Petita Pàtria.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha explicat que “a Manacor el teatre és un projecte social, cultural, econòmic i educatiu que impregna tot el poble i tothom s’ho sent seu, tan el manacorí més petit com la manacorina més gran”. “La capitalitat cultural de Manacor és, en gran part, mèrit del teatre i vull convidar tothom a gaudir d’aquesta mostra de teatre plural que concentra la XXIII fira i tota la temporada 2018/2019”, ha conclòs la batlessa.

Catalina Riera: “A Manacor el teatre és un projecte social, cultural, econòmic i educatiu que impregna tot el poble i tothom s’ho sent seu”

Catalina Riera: “A Manacor el teatre és un projecte social, cultural, econòmic i educatiu que impregna tot el poble i tothom s’ho sent seu”.

Durant la presentació també han intervingut el gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Bonet, que ha explicat que “l’orquestra de tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears farà la seva quarta temporada a l’Auditori de Manacor, és una temporada pròpia amb concerts únics i puc dir que enguany durem fins a Manacor un dels millors cicles de concerts que es podran escoltar a Balears”. A més el reconegut director teatral català Oriol Broggi ha destacat “la forta relació que tots els ciutadans de Manacor tenen amb el teatre i amb el teatre que es fa fora perquè aquí els nins i nines fan teatre i fan que els pares hi vagin, que els avis i els tiets ho provin i tot es conjura perquè la ciutadania senti el teatre com a seu i tot plegat fa molta enveja sana als que us mirem des de fora”.

El reconegut director teatral català Oriol Broggi ha destacat “la forta relació que tots els ciutadans de Manacor tenen amb el teatre”

A l’acte també ha intervingut el reconegut director teatral català Oriol Broggi.

Per la seva banda, el vicepresident del Consell, Francesc Miralles, ha recordat la trajectòria de la Fira i ha explicat que “el teatre i l’Auditori de Manacor són com un far que ens guia i ens i ha apostat per teixir aliances entre tots els teatres de gestió pública”. I des de la Conselleria de Cultura i Participació, Manel Santana ha destacat que “la vocació que té el Teatre de Manacor per projectar cap a l’exterior la feina que fan els professionals de les arts escèniques de Balears” i ha remarcat que “la bona salut del fet teatral manacorí no és flor d’un dia sinó que és fruit de la feina constant que s’ha fet durant dècades”.

La presentació ha comptat amb l’assistència d’un nombrós públic al vestíbul de l’Auditori, que ha pogut descobrir de primera mà els espectacles que podran veure en els propers mesos.

‘El chico de la última fila’, amb Sergi López, forma part de la programació de la Temporada Gran. Dissabte 6 d’abril · 19 .30 h Diumenge 7 d’abril · 18 h.

En les 22 edicions anteriors de la Fira, hi han participat al voltant de 650 productores o companyies i s’hi han representat prop de 800 funcions. Hi han assistit uns 1.150 programadors i s’han superat els 200.000 espectadors. Pressupost previst per a la Fira i la temporada d’enguany gira al vontant dels 100.000 euros, que aporten l’Ajuntament a través de l’Institut del Teatre de Manacor, el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i el públic a través de les entrades i els abonaments.

Feis clic en el següent enllaç per poder consultar la programació teatral 2018-2019.

 

 

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES