Connect with us

Actualitat

Reclamen l’ampliació de la xarxa ferroviària fins a Artà i Ses Salines

El Pi considera poc ambiciós el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears

El Pi considera poc ambiciós el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears i un simple recull d’un grapat d’iniciatives que no aporten res de nou a les que, des de fa anys, es plantegen i que mai es materialitzen per part de les institucions responsables.

El secretari general d’El Pi, Josep Melià, ha explicat aquest dijous les al·legacions que la formació ha presentat al Pla de Mobilitat, en les quals reclama concloure les fases pendents de la Via Connectora de Palma i la millora dels 700 quilòmetres de carreteres secundàries de les Illes per tal d’adequar accessos i eliminar els punts negres existents. També planteja l’arribada del tren fins a Artà i Ses Salines, entre altres propostes.

El Pi considera insuficient la previsió d’aparcaments d’intercanvi i planteja duplicar les previsions del Govern. Sobre la disminució de places d’aparcament a Palma i als pobles, El Pi creu que no es pot dur a terme si abans no s’ha creat una alternativa pública de mobilitat que permeti abandonar o minimitzar l’ús del vehicle privat.

Melià ha assenyalat que les al·legacions recullen també una reivindicació que El Pi ha plantejat al Govern des de l’inici de la legislatura: la regulació dels cotxes de lloguer. També l’increment de les actuacions per exigir a l’Estat la cogestió dels aeroports i potenciar la millora de la mobilitat entre les illes i amb la Península.

Són tendència