Connect with us

Comunitat

S’Albufera, al límit

Per primera vegada s’ha detectat en aquest indret natural del nord de Mallorca un episodi d’explosió d’algues lligades a ambients hipersalins

Per primera vegada s’ha detectat a la zona nord de s’Albufera de Mallorca un episodi d’explosió d’algues lligades a ambients hipersalins. Al canal que limita la zona humida amb la carretera de Sa Pobla les aigües s’han de tenyit de vermell, molt probablement a causa de la proliferació d’algues del gènere Dunaliella, que són les que típicament donen aquestes coloracions als estanys de salineres a finals d’estiu.

Aquest episodi confirma l’avanç imparable de la salinització de s’Albufera, un procés que fa anys que el GOB està denunciant públicament i que també ha estat informat oficialment per part de la direcció del parc natural davant la Conselleria de Medi Ambient.

La floració d’algues observada aquests dies no és un fet anecdòtic. Basta observar l’entorn on s’ha produït per veure que la salinització de la zona ja fa anys que va avançant. On abans hi havia canyissars, ara el salicorniar va ocupant l’espai. Les imatges de teledetecció fa anys que alerten de la situació, especialment greu a la zona nord del parc natural.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència