Connect with us

Oci i Cultura

Ni el Much, ni en Montoro, ni en Penya: Tomeu Estelrich, pregoner d’El Coso 2018 a Felanitx

Un dels fundadors històrics de l’antiga penya taurina s’ha encarregat de recordar com es va constituir aquesta entitat l’any 1983

Tomeu Estelrich ha estat l’encarregat de fer el pregó de la penya del Coso aquest 28 d’agost, dia de Sant Agustí, a Felanitx. Ni el ‘youtuber’ llorencí Miquel Montoro, ni tampoc Tomeu Penya, ni el Much ni la Mucha de Sineu. Estelrich, un dels fundadors històrics de l’antiga penya taurina s’ha encarregat de recordar com es va constituir aquesta entitat l’any 1983. El pregoner no ha deixat indiferent a ningú. Durant una intervenció de quasi 15 minuts, ha fet un repàs als esdeveniments socials i polítics més rellevants en aquests últims mesos en clau estatal i local. ‘La Manada’, els màsters de la Universitat Juan Carlos I, Ciudadanos, el Franquisme, na Corinna, el rei emèrit, el govern de Sánchez, na Marta Sánchez i el seu himne, els jutges mediàtics i els presos polítics de Catalunya han estat presents en el seu pregó. També hi hagut referències a l’actualitat municipal. Critiques a la decisió del govern municipal del PP que va decidir tancar l’hospici també ha reivindicat la denominació d’Es Torrentó pel camp de futbol.

Un milenar de persones s’han concentrat de bon matí a la plaça de s’Arraval per assistir a la convocatòria d’El Coso, tot un clàssic reivindicatiu i festiu el dia de Sant Agustí a Felanitx. Una traca ha servit per omplir de fum la plaça i tancar la concentració festiva.

 

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com