Connect with us

Societat

Un àguila peixetera marcada a Mallorca viatja 1.020 quilòmetres fins a Portugal

Va partir el 18 d’agost des d’Alcúdia per tornar a la Ria Formosa, un parc natural humit situat al sud de Portugal en el qual sol hivernar

Una àguila peixetera, marcada pel grup ecologista GOB amb un emissor de seguiment per satèl·lit, s’ha desplaçat des d’Alcúdia fins a Portugal recorrent 1.020 quilòmetres en quatre dies.

Aquest exemplar, batejat amb el nom d’Amàlia, va partir el 18 d’agost des d’Alcúdia per tornar a la Ria Formosa, un parc natural humit situat al sud de Portugal en el qual sol hivernar, segons ha explicat el GOB.

Amàlia, després de 4 dies de viatge, ha cobert 1.020 km en línia recta fins arribar a Portugal.

Segons l’entitat ecologista, Amàlia ha avançat dues setmanes el seu viatge migratori perquè l’any passat ho va realitzar durant el 31 d’agost i el 3 de setembre. També ha apuntat que, després d’analitzar els senyals del satèl·lit, aquest exemplar va fer escala a Eivissa, on va passar les dues primeres nits, i ha precisat que Amàlia va realitzar els últims 500 quilòmetres del seu recorregut “pràcticament” en línia recta.

Aquest exemplar pertany a la fracció de la població reproductora d’àguiles peixeteres que abandona les Illes per passar l’hivern a altres llocs del Mediterrani occidental o del nord d’Àfrica.

Són tendència