Connect with us

Actualitat

“La meva intenció és tancar tots els projectes que estan en marxa o, almenys, deixar-los encaminats”

Jaume Monserrat d’El Pi es va convertir el passat mes de juny amb el nou batle de Felanitx. A les portes de les festes de Sant Agustí, “molt sentides i estimades en el poble”, conversam amb ell d’aquestes celebracions, objectius polítics i entrebancs que ha tingut que haver d’enfrontar des de la batlia i de les seves prioritats al capdavant de l’Ajuntament fins al pròxim mes de maig de 2019.

P: Bé, Jaume, ara que has aterrat fa uns mesos a la batlia ¿què s’està fent i quines són les prioritats durant aquests pròxims mesos?

R: Ara mateix, a hores d’ara, estem bolcats en els preparatius de les festes de Sant Agustí, la nit de l’art, etc.

P: Per cert qui és el pregoner de les festes d’enguany?

R: Toni Obrador, guitarrista que ha estat amb molts grups internacionalment coneguts: Runaways els cantants eren Tony Sheridan (primer cantant de The Beatles) i Mike Kogel (després es va dir Mike Kennedy), amb Los Bravos, Los Pekenikes, Los Continentales ,Compay Segundo, Juan Pardo (la vocalista era Luz Casal), entre molts altres. Ara és el President de l’Associació Balear de Músics.

P: Tornant a la pregunta inicial, quines són les vostres prioritats per Felanitx?

R: Un any i mig previ a les eleccions és un període de temps molt curt. Però la nostra intenció és tancar tots els projectes que estan en marxa o, almenys, deixar-los encaminats. Aquest és el cas de donar més definició al projecte de l’Hospital, perquè encara està molt verd i estem en la fase de converses amb l’Ib Salut, o el cas de l’Hospici, que ja està inaugurat, volem deixar el més embastat possible la segona edificació pel que fa a l’ala de darrere. Pel que seguirem treballant en deixar un full de ruta establert per donar-li continuïtat.

“Volem donar més definició al projecte de l’Hospital, perquè encara està molt verd i estem en la fase de converses amb l’Ib Salut, o el cas de l’Hospici, que ja està inaugurat, volem deixar el més embastat possible la segona edificació”

P: Quant al programa de govern hi ha alguna cosa que no s’hagi pogut dur a terme per algun motiu?

R: Ens havíem proposat a principi de legislatura fer una deixalleria i ens ha costat molt. Es una prioritat que encara no el donam per perdut, però està sent molt difícil. S’ha licitat dues vegades i en ambdues ha quedat deserta.

D’altra banda, al programa tots marcàvem com a objectiu fer un canvi important pel que fa a la neteja del poble, incorporant millores i duent a terme accions de conscienciació ciutadana. Això també ha estat difícil, hi ha hagut millores en certs serveis, però consideram que no hem arribat a l’objectiu que ens havíem plantejat, és molt complicat. La conscienciació ciutadana és una cosa que ens està costant molt inculcar.

P: Un dels temes que sembla que va crear una mica de malestar en l’equip de govern de Felanitx és el tema de la Policia Local. Manel Prieto ha estat un any i mig en comissió de servei, cedit per Manacor, creant tota una estructura dins del cos de policia. El temps ha vençut i sembla que no hi ha hagut voluntat per part de Manacor de perllongar la seva cessió a Felanitx. ¿És així?.

R: Des d’un principi, ja que la plantilla està formada per 42 persones, amb una gestió de poble petit, es va cercar una figura de Cap de Policia que pogués gestionar i transformar el model intern a les necessitats reals del municipi de Felanitx. Vàrem trobar a aquesta persona, Manel Prieto, que ha fet una gran tasca i ha fet una gestió impecable i molt productiva.

Felanitx forma part dels tres pobles que integraran l’aplicació que el Govern va marcar, a través del Consell de Mallorca, per a les policies. Això vol dir que la nostra tasca pogués servir per a altres policies i que la “no continuïtat” d’en Manel com Cap de Policia d’aquí, ens ha suposat un problema molt important. Volem pensar que el seu municipi d’origen (Manacor) tindrà raons prou importants per no poder prorrogar la cessió d’aquesta comissió de servei. En qualsevol cas, això, estructuralment i per al ciutadà de Felanitx, ha estat un gran perjudici.

“Ens havíem proposat a principi de legislatura fer una deixalleria i ens ha costat molt. Es una prioritat que encara no el donam per perdut”

P: A què creus que és deguda la poca predisposició de Manacor?

R: No ho sé. Aparentment, per les converses mantingudes, és per un tema d’organització interna, d’estructura i, sembla ser, que necessitaven tots els recursos possibles. Encara que recuperar a n’en Manel signifiqui deixar a la Policia de Felanitx sense el seu puntal.

P: Per part de Manel havia voluntat de continuar a Felanitx?

R: Absolutament. En tot moment ha estat coneixedor del projecte policial que hi havia a Felanitx i ha estat encapçalant de forma molt activa i fructífera la tasca de convertir la nostra policia en el que volíem que fos. No només per a aquesta legislatura, sinó a llarg termini.

“La manca de voluntat per part de l’Ajuntament de Manacor de què en Manel Prieto no continues com Cap de Policia, estructuralment i per al ciutadà de Felanitx, ha estat un gran perjudici”

P: Estem gairebé a les portes de tancar la temporada d’estiu. Quin balanç podem fer pel que fa a la costa felanitxera?

R: Els mesos de juliol i agost han estat molt bons, però és una realitat que la temporada va començar una mica tard. Pel que creiem que possiblement no serà tan bona com s’esperava. Ara queda per veure si s’allarga, que esper que ho faci, fins a l’octubre i aconseguir un còmput general positiu. Encara que, malauradament, no crec que sigui una temporada especialment brillant.

El que sí que és cert és que els turistes que vénen al setembre i octubre gaudeixen i, de fet, les oficines de turisme del municipi noten una gran activitat durant aquests dos mesos.

P: En l’àmbit de visitants. S’ha donat algun tipus de problema destacable?

R: Els nostres conflictes poden ser d’alguns casos de renous en zones residencials pròximes a hotels, però generalment no tenim, gràcies a Déu, zones conflictives. Per descomptat es donen casos puntuals d’alcoholèmies i alguna que una altra baralla, però res alarmant.

P: La setmana passada, malauradament, hi va haver un ensurt …

R: Sí, va ser un avís. Un avís molt gran perquè on hi va haver l’incendi, el bon Jesus ens va haver de donar un cop de mà …, en un costat teníem una nau industrial amb pneumàtics, combustible i vehicles, a l’altra banda sa Mola i l’altre el poble. És a dir, va ser un incendi molt aparatós, ja que era una zona de romaguers i davall hi havia pneumàtics (ja havien estat sancionats per l’Ibanat, i hagues pogut produir-se una vertadera desgracia i, afortunadament, tot va quedar en un ensurt.

P: Se sap quin va ser el seu origen?

R: Tot apunta a una imprudència que es va iniciar arran de la carretera.

“Desig unes festes de Sant Agustí molt participatives, amb voluntat d’intentar contenir al màxim els possibles actes incívics. No podem oblidar que són unes festes a on es concentra molta de gent”

P: Tornant a les festes, què suposen les festes de Sant Agustí per a un felanitxer?

R: Sempre intentam treure el millor programa possible. Tindrem les mateixes mesures de seguretat que l’any passat. Hem demanat ajuda als municipis amb els quals tenim conveni per tenir més presència policial als carrers. Intentarem contenir els actes incívics al màxim, som conscients que s’acaramulla molta gent i que de vegades, la manca de conscienciació dels assistents, no facilita la tasca policial. Intentam que els que vénen de fora se sentin bé i que els que són d’aquí no se sentin agredits. En definitiva, que tothom pugui gaudir d’aquesta festivitat amb la màxima harmonia possible.

P: Coincidint amb les festes, hi ha una convocatòria important: la Nitx de l’art, que comença dia 24 d’agost i acaba a principis de setembre.

R: En efecte, són unes exposicions que romanen obertes totes les festes. És un model que any rere any ha anat millorant i que ha estat molt ben acollit pels felanitxers i pels visitants. És molt agradable veure la vida que hi ha pels carrers de Felanitx aquests dies.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència