Connect with us

Comunitat

Set entitats demanen al Consell de Mallorca que paralitzi l’autopista Llucmajor- Campos

Una de les empreses adjudicatàries (COPISA) està esquitxada per escàndols de corrupció relacionats amb suborns a canvi d’adjudicacions públiques milionàries

GOB, Amics de la Terra, Terraferida, Vianants en lluita, Via Verda Alaró, Salvem Portocolom i la Plataforma Antiautopistes, han demanat aquest dijous al Consell de Mallorca que paralitzi l’autopista Llucmajor- Campos, al·legant que una de les empreses adjudicatàries “està implicada en escàndols de corrupció” relacionats amb “suborns a canvi d’adjudicacions públiques milionàries”.

Les entitats han recordat en un comunicat conjunt que el Govern va aprovar en 2017 la continuació de l’autopista de Llevant en nou quilòmetres, entre Campos i Llucmajor, projecte que es va adjudicar a la UTE CopisaAfex.

En aquest sentit, les entitats GOB, Amics de la Terra, Terraferida, Vianants en Lluita, Via Verda Alaró, Salvem Portocolom i la Plataforma Antiautopistes han explicat que aquesta empresa és “molt coneguda a Catalunya per la seva relació amb els grans casos de corrupció dels últims anys”. Els ecologistes mantenen que l’empresa té relacions amb el Cas Palau, el ‘tres per cent’ o la família Pujol.

Així mateix, les associacions han detallat que aquesta companyia “surt en 36 sumaris penals”, i en “alguns d’ells els jutges relaten tot un ‘modus operandi’ corrupte”, detallant “les fórmules de pagament i quanties dels suborns”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *