Connect with us

Comunitat

Denuncien el “col·lapse” en el servei d’Urgències de Son Espases

Aquest divendres hi havia un total de 46 pacients esperant per poder ingressar, segons el sindicat Satse

El Sindicat d’Infermeria de Balears (Satse) ha assegurat que el servei d’Urgències de l’Hospital de Son Espases es troba “col·lapsat” des d’aquest dimecres capvespre.

Per aquesta raó, ha reclamat que s’agiliti la contractació de personal d’infermeria per donar la cobertura assistencial necessària i ha exigit que no se’ls sotmeti a la sobrecàrrega de treball a la qual es veu exposat actualment.

La delegada de Satse a l’hospital, Celsa García, ha assenyalat que a les 14.30 hores d’aquest divendres hi havia un total de 46 pacients d’un llit per ingressar, dels quals tres eren pediàtrics i 30 estaven situats a la zona de lliteres.

Precisament a la zona de lliteres és en la qual s’han donat les situacions de saturació més intenses, segons, García, que ha afirmat que aquest àrea està condicionada per prestar assistència a 12 pacients, mentre que aquest divendres es trobava “desbordada” amb una ocupació de 30.

García ha afirmat que alguns pacients han passat la nit en un passadís i sense visibilitat des del control d’infermeria.

Satse ha criticat que aquesta situació es produeix mentre la gerència manté 20 llits tancats, de les quals 12 corresponen a l’Hospital Verge de la Salut i vuit a l’Observació d’Urgències de Son Espases.

Són tendència