Connect with us

Actualitat

Expedientats diversos establiments turístics de Cala Rajada i Cala Millor per operar il·legalment

En el marc d’una campanya d’inspecció turística de nit

La Direcció General de Turisme ha aixecat 142 actes a establiments d’oferta complementària de restauració de l’illa de Mallorca, 44 d’ells per no estar inscrits a la Conselleria de Turisme i 98 per no complir amb altres requisits de la normativa actual. És el resultat d’una campanya d’inspecció realitzada durant diverses nits dels mesos de juny i juliol a locals de Cala Rajada i Cala Millor, entre altres indrets turístics de Mallorca com puguin ser Alcúdia,  S’Arenal i Magaluf.

El cos d’inspecció de la Conselleria ha visitat un total de 449 establiments, entre els quals hi havia restaurants, bars, sales de festa, sales de ball, discoteques, cafès concert i altres establiments de restauració que tenen activitat principalment en hores nocturnes. Així, es detectà que 44 establiments eren il·legals a efectes de normativa turística, ja que no constaven al registre de Turisme, és a dir, no havien presentat la declaració responsable d’inici d’activitat (que es coneix com a DRIAT). Aquesta és una infracció classificada com a greu per la Llei 8/2012 i la sanció pot oscil·lar entre els 4.001 i els 40.000 euros.

La resta d’actes aixecades corresponen a locals que incomplien obligatorietats com disposar de fulls de reclamació, exhibir els distintius del tipus de categoria a la qual pertanyen o informar a l’Administració de canvis en la propietat. La sanció per a les infraccions lleus podria ser de fins a 4.000 euros. Serà el departament de sancions de la Conselleria qui iniciarà i instruirà l’expedient sancionador per a tots aquests casos i farà una proposta de sanció.

Són tendència