Connect with us

Actualitat

La Plataforma Antiautopistes presenta a Randa el monogràfic Pus carreteres!

Una publicació contra l’autopista Llucmajor-Campos i el sistema de mobilitat i urbanisme basat en l’automòbil

Avui divendres 17/08/2018 dins la campanya «Mallorca no és un tot inclòs» la Plataforma Antiautopistes amb la col·laboració del col·lectiu Tot Inclòs han anunciat la gira de presentacions del monogràfic sota el nom de Pus carreteres!. Una publicació contra l’autopista Llucmajor-Campos i el sistema de mobilitat i urbanisme basat en l’automòbil.

La publicació consta de quatre blocs temàtics (antecedents, projecte, reflexions i alternatives) i acaba amb una infografia sobre els costos ambientals, territorials i econòmics que suposarà aquesta megainfraestructura.

Una publicació de 12 pàgines d’anàlisi, reflexió i crítica del model de mobilitat que patim des de fa prop de quaranta anys a Mallorca basat en gran part en el transport privat amb cotxe. Un model que genera exclusió social, un model econòmicament ineficaç i ecològicament irracional.

Els integrants d’aquesta Plataforma consideren que l’illa de Mallorca “ja pateix saturació i massificació, construir un nou tram d’autopista no solucionarà res ans el contrari ajudarà a massificar més. A més, aquesta infraestructura generarà més especulació al sòl rústic i als nuclis costaners, com si no bastàs el que ja tenim”.

D’aquesta publicació se n’han editat 2.000 exemplars que es podran aconseguir a les distintes presentacions que s’aniran realitzant durant aquest estiu i la tardor. La primera serà aquest divendres 17 d’agost a Campos a les 20 hores al local de l’Obra Cultural Balear. Seguidament, el dilluns 20 d’agost el presentarem a la Plaça Sant Jaume de Portocolom i ja el divendres 24  a l’Ateneu Lo Tort de Manacor.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *