Connect with us

Actualitat

“Campos, Ses Salines i Santanyí, tenim una de les pitjors cobertures en matèria d’incendis de Mallorca”

El nou parc de Bombers del Migjorn s’havia de construir a Santanyí entre enguany i el 2019, però el Consell de Mallorca va anunciar fa uns dies que el projecte finalment no s’executarà dins aquesta legislatura

El nou parc de Bombers del Migjorn s’havia de construir a Santanyí entre enguany i el 2019, però el Consell de Mallorca va anunciar fa uns dies que el projecte finalment no s’executarà dins aquesta legislatura. El govern insular s’ha desdit ara del projecte presentat anunciat als quatre vents pel mateix president, Miquel Ensenyat. La negativa ha aixecat una forta polèmica política en els municipis afectats, principalment en el municipi amfitrió.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, s’ha mostrat indignat, no només per l’endarreriment, sinó que també pels motius esmentats pel retard: “des de l’Ajuntament de Santanyí hem fet grans esforços per tramitar la cessió del solar al Consell, així com la llicència d’obra i tot el necessari perquè les obres poguessin començar. Per això, sembla increïble que ara la institució insular reconegui que el retard es deu a problemes amb la redacció i tramitació del projecte als seus propis departaments. De fet, crec que demostra que Santanyí i el sud de l’illa no estan entre les prioritats d’un Consell que hauria de pensar per igual en tots els ciutadans. Perquè la realitat és que Campos, Ses Salines i Santanyí, tenim una de les pitjors cobertures en matèria d’incendis de Mallorca”, ha declarat.

El parc més proper és a Felanitx, el que vol dir que el camió de bombers més proper a Santanyí és com a mínim a 20 quilòmetres. Una situació que havia de canviar amb la construcció del nou Parc de Bombers de Migjorn a la ronda de Santanyí, a un solar que havia cedit al consistori i que ja tenia la llicència d’obra concedida des del passat mes de juny.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència