Connect with us

Societat

El Banc de Sang de Balears fa una crida urgent

Solament disposa de 484 borses en les seves reserves sanguínies, quan l’adequat seria comptar amb 1.000 unitats

El Banc de Sang de Balears fa una crida urgent a la població de Mallorca perquè acudeixi a donar sang, ja que solament disposa de 484 borses en les seves reserves sanguínies, quan l’adequat seria comptar amb 1.000 unitats a la setmana per poder atendre correctament als malalts i accidentats que es troben actualment als hospitals de les Illes Balears.

La calor, les vacances d’estiu i el treball són les principals causes de la reducció de les donacions de sang en aquesta època.

Quins són els grups sanguinis més necessaris?

Tots els grups sanguinis són molt necessaris. No obstant això, el Banc de Sang precisa augmentar urgentment les existències dels grups 0 negatiu, 0 positiu, A positiu, A negatiu, B positiu i B negatiu.

 Per què no hi ha més reserves?

Durant l’estiu moltes de les persones que donen amb regularitat deixen de fer-ho, mentre que els hospitals segueixen transfonent borses de sang diàriament. Aquest fet ve repetint-se des de finals de juny. Per exemple, la setmana passada només 603 persones van donar sang i solament es van enviar als hospitals 658 borses.

En aquesta època les donacions disminueixen notablement per diversos motius: els donants habituals es troben de vacances, és l’època en la qual més treball tenen o els frena l’ona de calor.

No obstant això, els hospitals segueixen precisant sang per a les persones que necessiten transfusions periòdiques com a malalts de càncer o pacients que necessiten des que van néixer reposicions de sang cada tres setmanes per poder seguir amb vida.

A l’estiu la població augmenta i tenen lloc més accidents, com podem llegir en la secció de successos dels mitjans de comunicació. Per això, és indispensable aconseguir que més persones donin sang.

 Requisits per donar sang

Qualsevol persona sana, d’entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos pot donar sang. La donació de sang és un acte voluntari de caràcter altruista que té una durada de 20-30 minuts i que serveix per oferir tota una vida a les persones que necessiten transfusions. La sang no es pot fabricar, es necessita a persones solidàries per aconseguir-la.

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) recorda que la donació de sang és una responsabilitat de tota la societat i anima a la població a donar sang per remuntar les reserves i dibuixar un somriure tant en les persones que necessiten transfusions com en les seves famílies.

Llocs en els quals es pot donar sang aquesta setmana (Manacor i Comarca)

16 d’agost:

-Manacor:

Donació de sang per afèresis al centre sanitari, c/Simó Tort, s/n, de 16:30 a 20:30h.

-Capdepera:

Ambulatori, de 18:00 a 21:30h.

17 d’agost:

-S’Illot (Manacor):

Bus Avinguda des Pins, 10, de 17:30 a 21:00h.

-Cala Rajada (Capdepera):

Centre polivalent Cap Vermell, c/Agulla, 50, de 18:00 a 21:30h.

Són tendència