Connect with us

Actualitat

El Govern recorda als ajuntaments que les atraccions de fira han de garantir el seu correcte funcionament

El director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, ha enviat cartes a tots els batles de Balears

El director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló, ha enviat cartes a tots els batles de Balears per recordar-lis les condicions bàsiques d’autorització de les activitats itinerants mitjançant les quals les atraccions de fira i castells inflables han de sol·licitar una declaració responsable que garanteixi el seu correcte funcionament.

La llei autonòmica -Llei 7/2013, de règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats- obliga a la inscripció d’aquests aparells en el Registre Autonòmic d’Activitats Itinerants, com a pas previ per a l’inici de l’activitat.

En canvi, la concessió del permís d’activitat de qualsevol d’aquestes atraccions és competència del municipi on es desenvolupi l’activitat. Per això, la direcció general d’Emergències i Interior ha enviat un escrit als batles en el qual es recorda la casuística que es pot donar al moment de la petició del permís d’activitat municipal, segons el previst en la normativa.

D’aquesta manera, des del Govern es recorda que les instal·lacions itinerants han de sol·licitar una declaració responsable d’instal·lació, inici i exercici de l’activitat itinerant al propi consistori, tant en el cas que l’atracció es planti en la via pública, com en un terreny privat.

Aquesta declaració responsable ha de garantir el correcte funcionament de l’artefacte i la seva instal·lació d’acord amb els paràmetres de seguretat bàsics, indicats pel fabricant i les especificacions de l’atracció.

La missiva també remarca que en el cas que l’atracció quedi instal·lada per espai de temps indeterminat, a més de les obligacions legals de seguretat reservades a les activitats itinerants, haurà de complir amb els compromisos que es requereixen a les activitats declarades com a permanents.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència