Connect with us

Actualitat

Imputat el padrí del bebè mort a Manacor

Per un delicte d’homicidi imprudent

Manacor viu commocionat la notícia de la mort d’una nina de només 10 mesos a l’interior d’un cotxe estacionat a la Rambla del Rei en Jaume. El padrí de la víctima, un home de 56 anys i veïnat de Son Macià, hauria estacionat el seu cotxe a primera hora d’avui divendres en aquesta cèntrica via de Manacor. Va abandonar el cotxe, i sembla que per un descuit va deixar a dins a una néta de només 10 mesos de vida. L’home va tardar quasi vuit hores a tornar al vehicle. Devers les 4 del capvespre, la víctima ha estat trobada a l’interior del vehicle. El padrí hauria alertat als agents de la Policia Nacional que ràpidament s’han desplaçat al lloc dels fets, però res han pogut fer per salvar la vida de la menuda. En aquesta hora, la nina podria fer ja moltes hores que havia deixat de viure.

La Policia Nacional ha obert una investigació per esclarir els fets. El familiar ha estat traslladat a l’Hospital de Manacor en sofrir una crisi d’ansietat per l’ocorregut. L’home ha estat imputat per un delicte d’homicidi imprudent.

La Policia Nacional maneja com a principal hipòtesi que la petita hauria mort per causes accidentals després de romandre tot el dia tancada en el cotxe, amb altes temperatures. Les primeres recerques apunten al fet que la nina estava a càrrec del seu padrí que, aquest matí, l’ha deixat en el turisme per un descuit.

Tots els anys succeïxen morts accidentals de nins oblidats en vehicles tancats sense ventilació

Tots els anys es produeixen morts accidentals de nins oblidats en vehicles tancats sense ventilació, més encara amb l’arribada de l’estiu, quan la temperatura ambienti és més elevada. Aquestes tràgiques notícies ens sorprenen, però cada vegada són més freqüents. La prevenció és l’única eina que tenim per fer front a situacions tan dramàtiques. No hi ha un perfil típic dels familiars que s’obliden dels seus fills o néts, és un fet que succeeix a persones de tots els nivells socioeconòmics i educatius.

En condicions normals la temperatura corporal es manté entre 36º-37ºC, independentment de la temperatura exterior. Els mecanismes encarregats de la regulació de la temperatura corporal en els nins menors de cinc anys, no són tan eficaços com en els adults, per tres motius principals: tenen proporcionalment més superfície corporal (acumulen més calor), el seu cos conté més aigua i tenen menys autonomia per beure (es deshidraten fàcilment). Tot això contribueix a un major risc per desenvolupar un cop de calor en un curt període de temps, i més greu que en l’adult, podent produir la mort en poc temps.

Un nin/a a l’interior d’un cotxe aparcat al sol a l’estiu i sense ventilació pot aconseguir els 42 o 43 graus de temperatura corporal i morir en el termini de 30 a 60 minuts.

Són tendència